Cadouri şi colinde pentru bătrânii de la azil

0
54

Mai multe reprezentante ale Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române (SONFR) au mers, ieri, la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova. Aşa cum fac de mai bine de zece ani, nu au venit cu mâna goală la bătrâni: fiecare dintre aceştia a primit în dar câte un pachet cu alimente, dar şi pachete de pampers, de care au mare nevoie.

“Reprezentantele Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române, din Craiova, s-au gândit că perioada sărbătorilor este momentul potrivit pentru a le aduce o mică bucurie persoanele care sunt cazate la căminul de bătrâni din Craiova. Noi facem acest gest de câteva ori pe an, nu doar de sărbători. Desfăşurăm o muncă de voluntariat permanentă, avem grijă să vizităm persoanele de aici ori de câte ori putem, stăm de vorbă, le ascultăm păsurile. Astăzi le împărţim celor de-aici bucurie, prin bunăvoinţa unor oameni cu suflet: angajaţii Direcţiei Finanţelor Publice Dolj au donat fiecare cât şi ce s-a putut. Bătrânii au primit în dar 50 de pachete cu alimente, precum şi 41 de baxuri cu pampers, aceasta fiind nevoia lor cea mai acută”, a declarat Adriana Bursuc, preşedinta Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române, din Craiova.

Acţiunile de voluntariat ale SONFR din Craiova durează de peste 10 ani. La finalul evenimentului, bătrânii au ascultat colinde şi au primit felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă. “Am dorit să venim la ei pentru a le ura “La mulţi ani” şi pentru a le aminti că nu sunt singuri, noi suntem alături de ei. Pentru că suntem în perioada sărbătorilor, le vom face încă o bucurie, cântându-le cele mai frumoase colinde”, a mai spus Adriana Bursuc.