Echipele calificate la Europeanul de tineret din 2021

0
295

România s-a calificat la Campionatul European de tineret din 2021, după ce a terminat pe locul 2 grupa de calificare, dar a intrat printre cele mai bune 5 echipe de pe locul secund. În grupă, tricolorii, pregătiţi o perioadă de Mirel Rădoi, apoi de Adrian Mutu, au avut ca adversare: Danemarca, Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord şi Malta şi au strâns 20 de puncte, din 6 victorii, 2 egaluri şi 2 eşecuri. Golgheterul României în aceste preliminarii a fost Valentin Mihăilă, cu 5 goluri.

Echipele calificate la Europeanul de tineret 2021: România, Ungaria, Slovenia, Italia, Franța, Anglia, Cehia, Croația, Rusia, Spania, Olanda, Portugalia, Danemarca, Germania, Islanda, Elveţia.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc pe 10 decembrie. Campionatul European din 2021, găzduit de Ungaria și Slovenia, se va disputa într-un format nou, în două faze. Meciurile din faza grupelor sunt programate în intervalul 24 – 31 martie, în timp ce fazele eliminatorii se vor desfășura după două luni de pauză, în perioada 31 mai – 6 iunie.