Spitalul Regional Craiova a primit terenul de la Ministerul Apărării Naţionale

0
57

stroeGuvernul României a emis Hotarârea prin care terenul pe care va fi construit Spitalul Regional din Craiova este transferat de la Ministerul Apărării la Ministerul Sănătăţii. În 30 de zile de la data publicării aceste hotărâri, terenul trece în administrarea Ministerului Sănătăţii.

De altfel, MApN a precizat clar în actul normativ că singura destinaţie posibilă pe care o poate avea acest teren este aceea a viitorului Spital Regional din Craiova.

“Oraşul nostru primeşte astfel cea mai mare investiţie de după Revoluţie şi promisiunea unei dezvoltări de referinţă în domeniul sanitar. Această unitate medicală este esenţială pentru noi, pentru oraşul nostru şi pentru regiune. Nu doar social, spitalul fiind menit să asigure cetăţenilor din această regiune servicii medicale de calitate, comparabile cu cele oferite de către furnizorii de servicii medicale din statele membre ale Uniunii Europene,  dar şi din punct de vedere economic, fiind o investiţie publică mare, al locurilor de muncă care se creează şi nu în ultimul rând al beneficiilor în educatie, fiind vorba despre un spital regional universitar, în oraşul nostru cu o bună tradiţie în medicină.

Cu finanţarea blocată de mai bine de doi ani, cu HG aprobat din 2007, cu teren donat şi pierdut din delăsare şi ipocrizie, lucrurile intra pe un fagas normal. Cabinetul Dacian Cioloş a reuşit să facă într-un an ce nu au făcut celelalte guverne în mulţi ani.  Pentru Craiova@, a preciyat deputatul PNL, Ionuţ Stroe.

Urmează să fie refăcute studiile  de fezabilitate, în colaborare cu Banca Europeană de Investitii. Acest lucru va asigura o continuitate proiectului şi un nivel de calitate.

Spitalul regional va porni de la o finanţare de bază de 100 milioane de euro şi va ajunge probabil la peste 300 milioane de euro.