Şeful DIICOT: Dosarele de evaziune fiscală aflate la DIICOT rămân în lucru, există norme tranzitorii

0
51

Daniel HorodniceanuŞeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, ieri, că dosarele de evaziune fiscală aflate în lucru la DIICOT nu vor fi declinate, modificarea competenţei nefiind voinţa conducerii instituţiei unde la acest moment sunt în jur 350 de anchete pe evaziune fiscală.

Guvernul a adoptat miercuri, prin Ordonanţă de Urgenţă, noua organizare şi funcţionare a DIICOT, în textul actului fiind prevăzut, printre altele, faptul că instituţia nu mai are competenţe pe evaziune fiscală. Într-o declaraţie de presă susţinută, ieri, la sediul DIICOT, procurorul şef Daniel Horodniceanu a spus că dosarele aflate în lucru vor rămâne, urmând ca de acum încolo instituţia să nu mai preia astfel de anchete, subliniind totodată că aceasta nu a fost voinţa conducerii.

“(…) DIICOT va fi organizat precum Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi DNA, pe secţii şi servicii.(…) Există norme tranzitorii, dosarele rămân în lucru. Niciun dosar aflat în lucru în acest moment la DIICOT nu va fi declinat. (…) Asta nu a fost voinţa DIICOT-ului, de modificare a competenţei, s-a considerat că e mai important şi mai util ca toate cauzele de acest fel să fie într-un singur loc, adică la parchetele regulare. Vom vedea, vom face o analiză în perioada următoare. Noi am făcut deja o analiză pe dosarele pe care le avem în lucru, iar peste un an vom vedea cum este gestionat acest fenomen la nivel naţional (…) În acest moment, la DIICOT sunt în jur de 350 de dosare de evaziune fiscală, dintre care 74 cu prejudicii mai mari de 3 milioane de lei. DIICOT-ul nu va mai lucra dosare de evaziune fiscală, cel puţin o perioadă. Asta nu a fost dorinţa conducerii de la DIICOT”, a declarat şeful DIICOT.