Prof. univ. dr. ing. Herbert Danninger, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova

0
64

doctor (3)În Sala Albastră a Universităţii din Craiova a avut loc, ieri, un eveniment de marcă: atribuirea titlului de Doctor Honoris Causa pentru un eminent profesor: prof. univ. dr. ing. Herbert Danninger , decanul Facultăţii de Chimie Tehnică a Universităţii Tehnologice din Viena. Acesta are o carieră întreagă în spate, începută în urmă cu 35 de ani.

Festivitatea a fost oficiată de prof. univ. dr. Radu Constantinescu, prorector al Universităţii din Craiova, care a ţinut să prezinte salutul instituţiei pe care o reprezintă: „Suntem onoraţi să îl avem printre noi pe domnul Danninger. Este unul dintre eminenţii cercetători în domeniul chimiei industriale, dar cel mai bine vă poate vorbi prof. univ. dr. ing.  Nicolae Dumitru, decanul Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii din Craiova”.

 Acesta din urmă a fost şi cel care a citit „Laudatio”. „Este una dintre figurile proeminente ale cercetării ştiinţifice, în metalurgie, cu folosirea de pulberi, inclusiv din cele care provin din metale grele – wolfram, germaniu etc. Cu toţii am avut şi avem de învăţat de la acesta. În spatele său este o carieră prodigioasă, încununată cu mai multe distincţii, inclusiv titluri academice, de la mai multe Universităţi de prestigiu. De asemenea, a avut o colaborare cu mai multe societăţi economice, în cercetare, pe folosirea pulberilor în metalurgie” , a precizat prof. univ. dr. Nicolae Dumitru.

Invitat la microfon, după ce a primit titlul, Herbert Danninger – născut în 1955, la Linz (Austria), absolvent al Universităţii Tehnologice din Viena – a declarat: „Sunt mândru că am primit acest titlu. Am o colaborare cu România, inclusiv cu instituţia de la Craiova, şi sper ca aceste parteneriate să meargă în continuare. Aveţi aici cadre didactice profesionalizate şi studenţi foarte bine pregătiţi”. Noul Doctor „Honoris Causa” al Universităţii din Craiova şi-a prezentat şi lucrarea, una foarte tehnicizată, în limba engleză.

doctor

doctor (1)