Toți politicienii din Dolj au salutat prezența mare la urne

0
121


Liderii partidelor politice au mers la vot la primele ore ale zilei, acordând, așa cum era de așteptat, un vot hotărât pentru candidatul pe care l-au susținut. Fiecare și-a motivat opțiunea electorală cu propriile convingeri și argumente, apoi i-au îndemnat pe craioveni și doljeni să vină la urne într-un număr și mai mare. De altfel, s-a putut lesne observa că numărul alegătorilor a fost unul mult mai mare față de primul tur, de această dată întâlnindu-se și situații în care alegătorii a trebuit să aștepte câteva minute pe hol pentru ca să se elibereze cabinele de vot din incinta secțiilor. Între alegătorii care au venit la urne încă de dimineață s-au aflat atât pensionari, care sunt considerați matinalii scutinelor electorale, dar și foarte multe persoane și familii tinere.

Lia Olguța Vasilescu: „Am votat pentru dreptate socială”

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a votat la secția de votare din incinta Liceului CFR, fiind însoțită, ca și în primul tur, de nepoțica sa care-i poartă noroc, dar și de băiețelul său. Președintele PSD Craiova a declarat, la ieșire, că a votat pentru ca politicienii care au făcut rău României să fie scoși din „politica mare”. „Nu a fost deloc o alegere grea pentru mine și cred că este foarte clar pe cine ar trebui să aleagă românii, craiovenii, oltenii. Eu astăzi am votat pentru dreptate socială, pentru mândria de a fi româncă și olteancă, nu în ultimul rând. Și cu speranța că politicienii care au făcut rău României vor fi trași pe dreapta, asta însemnând în afara politicii mari”. Primarul Craiovei a comentat și prezența mare la vot și i-a îndemnat pe craioveni să vină într-un număr și mai mare la urne. „Este foarte interesantă această prezență mare, se vedem însă dacă se menține până la finalul votului. Ar fi foarte bine dacă s-ar întâmpla acest lucru, mai ales în județele noastre, dar nu știu… să vedem cum va fi. S-a anunțat ploaie după-amiază și se poate ca foarte mulți să fi ieșit încă de dimineață. Mesajul către craioveni este să iasă la vot într-un număr cât mai mare, pentru că, slavă Domnului, noi chiar avem pentru ce vota”.

Ion Prioteasa: „Astăzi se scrie o nouă filă de istorie”

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și-a exercitat dreptul de vot la secția de votare nr. 4, amenajată în incinta Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu” din Craiova. La ieșirea de la urne, acesta a declarat că a votat pentru o mai bună reprezentare a României în spațiul comunitar. „Am venit la vot cu inima deschisă, pentru că astăzi se scrie o nouă filă de istorie. Am ales cu gândul că România se va ridica în următorii ani la nivelul statelor dezvoltate, al țărilor mari și importante, care hotărăsc soarta Uniunii Europene”. Președintele CJ Dolj a comentat și el prezența mare la vot ca „un semn bun și de normalitate”. „Oamenii sunt încredințați că opțiunea lor chiar contează. Prezența mare la urne dovedește interesul pe care românii îl acordă, în definitiv, viitorului lor și destinului pe care, cel puțin în următorii cinci ani, îl va avea țara noastră. Le transmit doljenilor încrederea și optimismul meu. Sunt sigur că, în perioada următoare, Doljul și Oltenia vor cunoaște o nouă abordare, una care ne va așeza pe un traseu al succesului, al dezvoltării economice și echității sociale”.

Valeriu Zgonea: „Putem să alegem și noi un președinte care să ne unească”

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a votat la Secția nr. 166 din cartierul Lăpuș, venind la vot alături de soția sa. Deputatul Valeriu Zgonea a declarat, la ieșirea de la urne, că a votat cu speranța că următorii cinci ani vor fi „cu noroc” pentru România: „O dată la cinci ani aveam această șansă unică și îi îndemn pe toți românii să vină la vot astăzi. Eu am votat cu speranța că următorii cinci ani în istoria noastră ca cetățeni români – fie că suntem în România, fie că sunt în afara granițelor – vor fi ani cu noroc. Pentru că am avut destul ghinion în ultimii cinci ani. Am votat cu speranța că putem să alegem și noi un președinte care să ne unească, să aibă un dialog cu toate clasele sociale, care să știe să ne asculte, în primul rând, și care să facă treabă pentru România, și aici, și la Bruxelles, și la Washington. Am votat cu speranța că următorii cinci ani vor fi ani de prosperitate și pentru noi, românii. După 25 de ani de la Revoluție să putem să ne bucurăm și noi de 2018 așa cum se cuvine”.

Claudiu Manda: „Am votat pentru un președinte inteligent, tânăr, viu”

Președintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, a votat la secția din incinta Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”, venind la vot alături de băiețelul său. La ieșirea de la urne, acesta a declarat că a votat cu gândul că românii nu vor mai trimite la Cotroceni o altă Mărie cu aceeași pălărie. „Am votat pentru un președinte inteligent, tânăr, viu. Am votat cu gândul la județul Dolj și la Craiova, cu speranța că se vor realiza și pentru noi cât mai multe lucruri într-una dintre variante, cea cu care am votat eu. Am votat cu speranța că și eu și alte câteva milioane de români nu vom mai trimite la Cotroceni o altă Mărie cu aceeași pălărie”. Liderul social-democraților doljeni i-a îndemnat apoi doljeni să vină la vot. „Ne așteptam să fie o prezență mare la vot pentru că finala contează, nu semifinala. În ceea ce privește semifinala, știam cine se va califica în turul II, știam de pe ce poziții, singura necunoscută era procentul. De data aceasta, miza este una foarte mare, alegem viitorul României pentru următorii cinci ani și îi încurajez pe toți să vină la vot. Repet, mă bucur că avem o participare mare și sunt convins că vom avea și un rezultat bun”.

Marian Jean Marinescu: „Nu vreau să mă întorc în trecut”

Președintele PDL Dolj, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, a votat la secția din incinta Liceului „Henri Coandă”. Acesta a declarat, la ieșirea de la urne, că a votat pentru a nu mai fi nevoit să se întoarcă în trecut. „Am votat pentru viitor, nu vreau să mă întorc în trecut, credeți-mă. Cu mare părere de rău vă spun că aseară am trecut și eu prin centru și m-am simțit ca în 22 decembrie 1989, în Craiova. De aceea, am votat astăzi (n.r. – ieri) pentru a fi o țară normală, nu pot să mă întorc înapoi”. Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a comentat prezența mare la vot ca „un semnal extraordinar vizavi de ceea ce înseamnă respectarea unui drept fundamental al democrației, dreptul la vot”. „Mă bucur foarte tare că vin oamenii să voteze, este bine să vină cât mai mulți la vot astfel încât să decidem un președinte cu un număr foarte mare de votanți. Este foarte bine și îi rog să vină la vot, mai ales că, din păcate, veștile pe care le am eu direct de la oameni, prietenii din afară, sunt rele. Este aceeași situație, sunt cozi foarte mari și nu cred că vor putea să voteze. Dar eu îi rog să vină și să voteze cei din țară ca să îi înlocuiască și pe cei dinafară. Dar să vină toată lumea la vot. Și cei pe care i-au plimbat din afara Craiovei și cei pe care îi plimbă din Craiova în afară, cine i-o plimba nu știu. Dar să vină la vot și să voteze ceea ce consideră ei că este bine pentru România”.

LAURA MOŢÎRLICHE şi MARGA BULUGEAN