Amendați pentru vânzarea de lemne în loc neautorizat

0
147

Poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică ai IPJ Dolj, împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Râmnicu Vâlcea au acţionat, pe parcursul săptămânii trecute, în perioada 11-14 noiembrie, la nivelul județului Dolj, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri, a faptelor ilegale asociate cu circulaţia, depozitarea prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.

În urma controalelor efectuate şi a neregulilor constatate poliţiştii şi inspectorii au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 42.700 lei. Astfel, în cadrul acţiunii a fost identificat Costinel Voiciu, de 35 de ani, din oraşul Tismana, judeţul Gorj în timp ce comercializa 3,5 mc material lemnos, specia fag, în loc neautorizat. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

În plus, poliţiştii l-au depistat şi pe Marian Mihăescu, de 34 de ani, din comuna doljeană Dioşti, care comercializa 13,5 mc lemn foc în loc neautorizat. Și doljeanul a fost amendat cu suma de 5.000 lei, după cum au precizat reprezentanții IPJ Dolj.