Radio Horion: spectacol aniversar, la 23 de ani de emisie

0
542

Cu ocazia împlinirii a 23 de ani de emisie continuă în Oltenia, postul de radio Horion Craiova vă invită astăzi, 17 octombrie, de la ora 17.30, la un spectacol folcloric aniversar, în sala mare a Teatrului Național „Marin Sorescu”.

Vor urca pe scenă Alin Pavelescu, Mioara Raica, Rodica Nicolescu, Valentin Andrei, Ștefan Dobrescu, Mihaela Jianu, Cristina Udrea, Paula Butușină, Francesca Wettengel, Cornelia Tică, Alina Stănuț, Filuța Bogdan, Casița Prunoiu, Cornel Cojocaru, Ionela Anghel Popa, Violeta Constantin, Marius Măgureanu, Vasile Ciobanu, Valentin Sanfira, Liliana Popa, Zorina Bălan, Marcela Fota, Cristian Bănățeanu, Neta Soare și Jeni Nicolau. Acompaniază Orchestra Ansamblului „Rapsodia Vâlceană” – dirijor Cristian Caliu.

Puteți obține invitații la spectacol ascultând postul de radio (103,6 FM) și sunând la 0251.581.044 în momentul când se dă semnalul de concurs. Locurile sunt limitate de capacitatea sălii Teatrului National „Marin Sorescu”.

Radio Horion este primul post particular de radio apărut în Craiova în baza Legii Audiovizualului și a licenței de emisie din 1 martie 1995. Vocile redactorilor s-au făcut auzite pentru prima dată în eter pe 5 septembrie 1995, pe frecvența 103,6 MHz. De atunci, Radio Horion emite non stop, fiind conceput ca un post axat pe informații, muzică, animație și emisiuni tematice care să fie accesibile și pe gustul unui număr cât mai mare de ascultători de toate vârstele.

Încă de la debut, Radio Horion a colaborat cu prestigiosul post de radio BBC – Secția română, colaborare care s-a materializat în pregătirea unor redactori la Școala de Jurnalistică BBC și retransmiterea programelor. De-a lungul timpului, postul a asigurat transmisii directe de la importante evenimente politice, sociale și culturale din țară sau străinătate, s-a implicat în organizarea de spectacole, de concerte live cu cele mai bune formații românești, dar și în acțiuni cu scop caritabil. Horion este singurul post privat de radio din Oltenia care are în program mai multe zile dedicate culturii, pline de folclor și zile în care sunt mediatizate evenimentele culturale locale și naționale. Această inițiativă i-a adus aprecieri din partea ascultătorilor și distincții oferite de instituțiile de cultură. De asemenea, s-a implicat, în calitate de partener media, și organizator în realizarea Festivalurilor „Maria Tănase” și „Ioana Radu”.

Pentru merite deosebite, postul a primit în 1997 o nominalizare pentru un premiu PRODFEST, iar în anul 2000 a obținut la Paris premiul „Arch of Europe” pentru calitatea programelor difuzate.

Mulți ani în eter, Radio Horion!