PSRO Dolj are 56 de organizaţii „la vedere”

0
379

Lansat în luna mai, chiar la Craiova, partidul lui Mircea Geoană creşte pe zi ce trece. Asta susţine preşedintele organizaţiei de la Dolj, deputatul Petre Petrescu, care a prezentat, ieri, sediul formaţiunii politice şi echipa de conducere judeţeană. Liderul PSRO a afirmat că partidul are acum o structură completă în Dolj, având organizaţii locale în toate localităţile, dar că, din „varii motive”, doar 56 dintre acestea sunt „la vedere”.

Sediul PSRO Dolj se află în centrul Craiovei, la parterul unui bloc situat vizavi de restaurantul Minerva, unde a fost organizată, ieri, o conferinţa de presă în care au fost oferite detalii legate de constituirea organizaţiei de la Dolj. Totodată au fost prezentaţi şi cei doi vicepreşedinţi la nivel judeţean. „Sunt medic specialist cardiolog şi vreau să extind binele pe care l-am făcut pentru pacienţii pe care i-am tratat până acum. Prin această formaţiune politică, vreau să ascultăm cât mai mulţi oameni fiindcă, din păcate, sunt foarte multe probleme. Aşteptăm foarte mulţi tineri şi de vârstă medie să vină alături de noi cu încredere şi să formăm cu oamenii de aici, care au deja experienţă politică, o echipă care să facă bine pentru mai mulţi oameni. Trebuie să dispară răutăţile şi luptele sterile care consumă foarte multă energie şi ne frânează din binele pe care am putea să-l facem pentru oameni”, a spus noul vicepreşedinte Petrişor Tudoraşcu, medic cardiolog la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nr. 1. Cel de-al doilea vicepreşedinte al PSRO Dolj este avocatul Adrian Diaconu.

Preşedintele PSRO Dolj, Petre Petrescu a făcut un apel la persoanele care sunt implicate sau nu în politică să li se alăture, garantându-le că vor fi „tratate corect”: „Facem un apel către toţi oamenii din administraţie, primari, consilieri, oameni care doresc să se implice în activităţile de natură politică şi administrativă, care nu au mai făcut politică până acum să vină să ni se alăture. Noi le garantăm că vor fi trataţi corect, încercăm să facem altceva. Vrem să punem politica în interesul cetăţeanului, în interesul general al ţării”, a spus acesta.

„Până în decembrie, nu îi vom afişa”

Deputatul Petre Petrescu a precizat că partidul şi-a creat organizaţii în toate localităţile Doljului, dar că, din varii motive, se poate expune cu doar 56 dintre acestea. „La nivelul Dolj, avem constituite organizaţii în toate localităţile. Restul sunt oamenii care, până în luna decembrie, nu îi vom afişa pentru a nu le crea un disconfort. Este o discuţie pe care am făcut-o personal cu fiecare. Într-un fel sau altul ei au legătură cu administraţia, locală sau municipală, judeţeană. Şi care se tem pentru ei şi copiii lor de eventuale repercusiuni, aşa cum au păţit şi ceilalţi colegi ai noştri care au fost daţi afară din servicii de colegii noştri din PSD”. Liderul PSRO Dolj a explicat că, din luna decembrie, din punct de vedere legal, nu va mai exista posibilitatea ca aceştia „să fie atacaţi”.

La nivelul Olteniei, PSRO şi-a creat organizaţii în toate judeţele, mai puţin în judeţul Olt unde „nu s-a găsit încă o combinaţie care să ne asigure, din punctul nostru de vedere, cheia succesului în acest judeţ”, iar la nivel naţional se lucrează încă la constituirea organizaţiilor din judeţele Iaşi, Neamţ, Bistriţa, Satu Mare şi Sălaj. „Ne-am propus ca până la sfârşitul anului să avem constituite organizaţiile şi începând cu 2016 să fim factori activi în ceea ce înseamnă viaţa politică la nivelul României”, a mai spus preşedintele PSRO Dolj, Petre Petrescu, care a adăugat faptul că PSRO este „singurul partid de stânga din România”.