Un poliţist local şi un militar din Craiova, reţinuţi pentru şantaj

0
150

Un poliţist local şi un angajat al unei unităţi militare din Craiova, ambii în vârstă de 37 de ani, au fost reţinuţi pentru comiterea infracţiunii de şantaj. Cei doi sunt acuzaţi că s-au comportat exact ca nişte recuperatori, ameninţându-l pe administratorul unei societăţi comerciale că-l omoară în bătaie dacă nu le dă suma de 5.000 de lei, care ar fi trebuit să ajungă la o cunoştinţă a celor doi, în contul unor lucrări efectuate pentru partea vătămată. Administratorul i-a denunţat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, cei doi au fost prinşi în flagrant, luni după-amiază, în incinta hipermaket-ului „Real”, în timp ce primeau o primă tranşă – de 1.500 de lei – din suma solicitată, iar ieri după-amiază au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Adrian Maryus Bălăşoiu, angajat al Poliţiei Locale Craiova şi caporalul Cristian Irinel Dionisie, militar angajat la una din unităţile din municipiu, ambii în vârstă de 37 de ani, au fost prinşi în urma unui flagrant organizat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, luni după-amiază, în parcarea hipermarket-ului „Real” din Craiova, în timp ce primeau 1.500 de lei, reprezentând prima tranşă dintr-un total de 5.000 de lei la un bărbat care depusese plângere că este şantajat de cei doi.  Aceasta acţiune a avut loc cu contribuţia Serviciului Român de Informaţiii, Sectia de Informaţii Dolj.

În urma cercetărilor efectuate şi după audierea celor implicaţi, anchetatorii au stabilit că, de la sfârşitul lunii septembrie şi până acum, Bălăşoiu şi Dionisie „au ameninţat cu vătămarea integrităţii corporale partea vătămată P. M., administrator al unei societăţi comerciale din Craiova, pentru a o constrâge să le dea o sumă de bani”, după cum au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care au instrumentat cauza. Mai exact, Marius Pavelescu, administrator al SC Gimar Conrep SRL, firmă ce se ocupă cu termoizolaţii, s-a prezentat la Parchet şi le-a declarat  procurorilor că Bălăşoiu şi Dionisie l-au ameninţat în repetate rânduri că îl taie sau îl bagă în spital dacă nu le dă 5.000 de lei, reprezentând o datorie pe care Pavelescu ar fi avut-o către un prieten de-al lor, care efectuase o lucrare pentru firma sa şi nu îşi primise banii. Se pare că lucrarea fusese făcută, conform înţelegerii, Pavelescu ar fi încasat contravaloarea, aproximativ 7.000 de lei, din care trebuia să oprească TVA-ul şi un comision, însă nu i-a mai dat cunoştinţei lui Bălăşoiu şi Dionisie cei aproximativ 5.000 de lei, aşa cum bătuseră palma iniţial. Pavelescu i-a înregistrat pe cei doi bărbaţi în timp ce-l ameninţau şi i-a reclamat la Parchet, declarând în faţa oamenilor legii că nu avea nici o cale legală de a scoate din încasări suma cu pricina pentru a o remite celor doi.

Luni, după realizarea flagrantului, Adrian Maryus Bălăşoiu şi Cristian Irinel Dionisie au fost duşi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au fost audiaţi, procurorul de caz dispunând reţinerea lor pentru 24 de ore. Ieri, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, cei doi au fost din nou audiaţi, li s-a adus la cunoştinţă că s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de ei şi au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de şantaj.