Medicul ortoped Anuşca, reţinut pentru luare de mită

2
113

Dan Nelu Anuşca, medic specialist ortoped, angajat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, dar şi profesor în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Craiova, a fost reţinut pentru 24 de ore, ieri după-amiază, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată. Medicul a fost prins în flagrant, ieri, în timp ce primea 1.200 de lei drept şpagă, de la sora unei paciente, după ce, cu o zi înainte se arătase extrem de nemulţumit de cei 800 de lei primiţi de la pacientă pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale de specialitate. Astăzi acesta urmează să fie prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Dan Nelu Anuşca

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, medicul specialist ortoped Dan Nelu Anuşca, în vârstă de 55 de ani, angajat vechi al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a fost denunţat că ar fi cerut bani pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale de specialitate. Se pare că medicul i-ar fi explicat unei paciente că operaţia pe care trebuie să o efectueze necesită diverse costuri, nu poate fi făcută oricum, şi că o astfel de intervenţie costă cam 2.000 de lei, după cum le-a explicat denunţătoarea procurorilor. Femeia, care era internată în cadrul unităţii sanitare, şi-a sunat membrii familiei, să-i aducă bani, iar luni i-a dat medicului Anuşca 800 de lei. Dacă a văzut că acesta a strâmbat din nas, explicându-i că suma este foarte mică şi că nu o poate opera pe banii ăştia, pacienta a discutat cu sora ei şi au hotărât să-l denunţe pe medic. În baza denunţului, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj au pus rapid la cale prinderea în flagrant a medicului. Astfel, sora pacientei a primit de la anchetatori suma de 1.200 de lei – bancnotele fiind anterior marcate criminalistic – şi s-a prezentat, ieri, în jurul prânzului, la cabinetul lui Anuşca, din spital. A spus cine este, i-a dat acestuia „diferenţa de bani pentru operaţia surorii”, iar imediat ce femeia a ieşit din cabinet a intrat echipa operativă, s-a făcut constatarea în flagrant a infracţiunii de luare de mită, ortopedul fiind ridicat şi dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Medicul a petrecut câteva ore bune la sediul Parchetului, a fost audiat, iar la final, procurorul de caz a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Anuşca. „În sarcina inculpatului au fost reţinute două acte materiale de luare de mită, a fost introdus în arestul Poliţiei doljene în baza ordonanţei de reţinere emisă de procurorul de caz, şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru luare de mită în formă continuată”, ne-a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Pe lângă faptul că este medic la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Dan Nelu Anuşca este şi profesor în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Craiova. Este al doilea cadru didactic al UMF care ajunge, anul acesta, pe mâna poliţiştilor anticorupţie şi procurorilor doljeni, după Florin Gorunescu, prodecanul Facultăţii de Farmacie, arestat preventiv şi trimis în judecată tot pentru luare de mită în formă continuată.

2 COMENTARII

  1. Profesorul doctor Anusca pentru mine este un al doilea Dumnezeu si sincer sunt foarte mahnit.Acum 10 ani as fi fost dus fara curajul si priceperea dansului!Sunt convins ca totul a fost pus la cale de “prieteni” ca si articolul de acum cativa ani cand a fost schimbat din functia de sef sectie ortopedie. Da, am fost martor la apostrofari facute celor care nu respectau indicatiile de recuperare pe care le facea dar numai cine nu a avut afectiuni grave de recuperat nu stie cu ce sechele poti ramane daca nu te recuperezi cum trebuie. Le doresc tuturor celor care “l-au facut” sa aiba nevoie de dl Anusca sa le repare oasele si poate si mintea. Si fara discutie orice operatie costa! Sau toti doctorii traiesc din salariul infect de la stat. A, unii mai lucreaza in clinici private si isi trimit pacientii din spital acolo unde spaga se cheama taxa.

  2. un nenorocit care nici nu se uita la tine daca nu-i dai bani. Mare pacat ca avem asa medici si ca platim o groaza de bani la sanatate dar cand avem nevoie nu ne baga nimeni in seama daca nu dam bani. Trebuie sa-ti cumperi si algocalminul daca te internezi. Halal medici.

Comments are closed.