Ileana Şerban şi legăturile ei cu primăriile din judeţul Dolj

1
63

Ileana Şerban şi-a făcut blog. Este online de sâmbăta trecută, şi este evident că are un scop electoral. În acest spaţiu Ileana Şerban spune verzi şi uscate. Vorbeşte despre realizările ei din ultimii ani pe Colegiul 5 Filiaşi. A ajuns până acolo încât să spună despre ea că este o salvatoare, şi îşi doreşte să ajungă deputat în Parlamentul României pentru a soluţiona problemele doljenilor ”la un nivel superior”. ”Nu am ţinut cont de coloratura politică a primarilor. Am vrut doar să fiu alături de oameni şi să fac tot posibilul pentru a-i ajuta să trăiască în condiţii mai bune. I-am îndrumat pe primari să întocmească şi să depună proiecte pentru a atrage fonduri europene”, declară Ileana Şerban. Realitatea este însă cu totul alta.

Ileana Şerban

Seriozitatea, bunătatea altruistă şi omenia sunt câteva dintre calităţile care o definesc. Despre Ileana Şerban, oamenii din comunele Almăj, Argetoaia, Botoşeşti-Paia, Brabova, Brădeşti, Braloştiţa, Carpen, Cernăteşti, Coţofenii din Dos, Coţofenii din Faţă, Fărcaş, Gogoşu, Greceşti, Işalniţa, Melineşti, Filiaşi, Pleşoi, Predeşti, Scaeşti, Seaca de Pădure, Secu, Şimnicu de Sus, Sopot şi Tălpaş vorbesc ca despre o binefăcătoare”, aşa este descrisă Ileana Şerban pe blog-ul personal. Pe acelaşi platformă online se spune că Ileana Şerban a introdus sistemul de alimentare cu gaze naturale în Brădeşti, apă curentă şi canalizare în Greceşti, a reabilitat în Carpen şi Sopot cişmele, şi a făcut toate demersurile necesare pentru ca Spitalul din Filiaşi să nu fie închis.

A amendat Primăria Carpen cu 850 de milioane de lei vechi

Am discutat cu unii primarii ai comunelor enumerate, şi nu sunt deloc de aceeaşi părere, ba din contră, nu au cuvinte prea elegante la adresa acesteia. De exemplu primarul comunei Carpen Ştefan Vasilcă spune că din momentul în care aceasta a ajuns director la Garda de Mediu Dolj, nu a făcut altceva decât să îi pună piedici, şi de câte ori a încercat să depună un proiect pentru a accesa fonduri europene, Ileana Şerban a intervenit pentru ca acesta să nu fie aprobat. ”Este adevărat că în urmă cu câţiva ani a venit prin comună şi a ajutat la reabilitarea unei fântâni. Avea un interes politic. Dar de atunci, pentru că nu a luat voturi din Carpen, nu a făcut altceva decât să ne pună piedici. Proiectul nostru pentru alimentare cu apă şi canal nu a trecut de Ministerul Mediului pentru că aveam datorii la bugetul de stat. De fapt, datoriile noastre la buget erau amenzile acordate de Ileana Şerban Primăriei Carpen, în valoare de 850 de milioane de lei vechi. Ne-am judecat cu dânsa, am câştigat procesul, dar proiectul nostru a rămas respins. Şi acesta este doar un exemplu. Este jenant să te lauzi cu faptul că ai reamenajat o fântână, ştiind cât rău ai făcut în realitate cetăţenilor din comuna respectivă”, a declarat Ştefan Vasilcă, primarul comunei Carpen.

Spitalul din Filiaşi salvat de primar şi Consiliul Local

Primarul oraşului Filiaşi, Nicolae Stăncioi, spune şi el că Ileana Şerban spune numai minciuni, iar faptul că Spitalul nu este închis i se datorează lui şi Consiliului Local, care a înţeles că trebuie să aloce bani pentru investiţiile necesare. ”Dacă eu şi consilierii locali nu am fi înţeles că este nevoie de investiţii din bugetul local în această unitate spitalicească astăzi ar fi închisă. Cei care au venit în controlul la Spitalul din Filiaşi nu au avut ce să facă. Dacă unii se laudă acum că Spitalul este deschis pentru că au intervenit ei, vă asigur că spun doar minciuni. Spitalul este deschis datorită primarului Nicolae Stăncioi şi Consiliului Local Filiaşi”, a declarat Nicolae Stăncioi, primarul oraşului Filiaşi.

Alimentare cu apă în Braloştiţa cu cântec. Unul cunoscut de Ileana Şerban

Cu alimentarea cu apă din comuna Braloştiţa este o altă poveste. Ileana Şerban ştie foarte bine, şi este în dezavantajul ei, şi ar trebui să o lase mai moale cu lauda pe acest subiect. Iniţial proiectul tehnic elaborat de SC Prospect SRL prevedea construirea puţului principal la o altitudine care să permită exploatarea apei cu costuri zero. Această soluţie tehnică presupunea costuri de execuţe mai mari, iar asta ar fi redus profitului firmei executante. Aşa se face că  Ileana Şerban a făcut toate demersurile pentru a schimbat proiectului tehnic, iar fostul primarul al comunei Braloştiţa, Dumitru Amza, a schimbat amplasamentul iniţial prevăzut în proiect pentru puţul de alimentare cu apă. Dacă ar fi fost păstrată soluţia iniţială costurile pentru cei din Braloştiţa ar fi fost mai mici decât cele care sunt în prezent. Povestea este mult mai complexă, şi Ileana Şerban o cunoaşte în profunzime. Dar acest tupeu fără margini nu mai miră pe nimeni. Toate proiectele din comuna Greceşti au fost realizate de fostul primar, Marcel Firu. Actualul edil, Corîci Lucică este la primul mandat. Este adevărat că a fost secretarul Primăriei Greceşti, şi unul foarte priceput de altfel, care ştie foarte bine câte fonduri proprii au fost cheltuite pentru implementarea proiectelor şi câte au venit de la Consiliul Judeţean Dolj. Singurele legături ale Ilenei Şerban cu primăriile de pe Colegiul 5 Filiaşi, şi nu numai, au fost numai de natură finaciară, la modul că a intervenit de câte ori a putut pentru anumite firme pedeliste pentru a câştiga unele lucrări.

1 COMENTARIU

  1. O d-soara oparita de care nu se va mai auzi nimic dp.alegerile din decembrie,cum nu vom mai auzi nici de Dragnei,Cosmin,Fanuta,Q-Veta si alti destepti produsi la gramada pentru a scoate castanele din foc de tatucu Berceanu.

Comments are closed.