Să o ajutăm pe Bianca să respire, să o ajutăm să trăiască!

0
41

Bianca Roman, este o fetiţă în vârstă de 10 ani şi 9 luni, elevă în clasa aV-a la Şcoala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” din Craiova. Ea suferă de distrofie musculara congenitală cu deficit de merozină, este încadrată în gradul grav de handicap, mama fiind însoţitor. Fetiţa stă în scaun cu rotile şi nu poate face nici o activitate neajutată, nesusţinută. În prezent starea Biancăi s-a agravat, având nevoie de oxigen. Ultimele analize au fost şocante: plămânul drept nu mai este funcţional şi prezintă şi pleurezie, iar musculatura paravertebrală nefiind dezvoltată normal are capacitatea doar de 40% de a respira cu plămânul stang. Din această cauză fetiţa are nevoie de un aparat de oxigen sub presiune care s-o ajute, preluându-i din funcţia plămânului. Numai că aparatul poate fi subînchiriat cu sume foarte mari pe lună – 500 ron – ceea ce familia nu îşi poate permite.

Pentru a o ajuta pe micuţa Bianca,  Şcoala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” şi Şcoala Specială „Sf. Mina” organizează în zilele de 27 şi 28 octombrie 2012 o amplă acţiune umanitară de strângere de fonduri sub genericul “Să o ajutăm pe Bianca să respire, să o ajutăm să trăiască!”.  “Ne-am propus ca prin această acţiune să ajutăm familia Roman să achiziţioneze aparatul de oxigen atât de necesar şi de care aceasta a devenit dependentă. Aparatul costă între 3.000 şi 4.000 de Euro. Acţiunea se va desfăşura pe parcursul zilelor de 27 şi 28 octombrie la Electroputere Mall, între orele 12:00 – 18:00. Vor fi alături de noi Oana Radu, Cristian Sanda, trupa <<NO LIMITS>>, elevi de la Liceul cu Program Sportiv <<Petrache Trişcu>>, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Gândul bun să vă călăuzească! Orice ajutor, oricât de mic, o va ajuta enorm pe Bianca Andrada Roman să poată să devină pe viitor un om normal”, spun organizatorii acţiunii umanitare.

“Vă rog din suflet să mă ajutaţi”

Pentru a vă convinge că este un copil cu probleme, care merită să fie ajutat, prin intermediul unei scrisori Bianca face un apel către toţi oamenii cu suflet care vor să îi întindă o mână de ajutor:

“Sunt Bianca Roman din Craiova şi prin intermediul mătuşii mele vreau să vă fac cunoscută povestea mea rugându-vă din suflet să mă ajutaţi.  Trebuia sa fiu un cadou pentru bunicul meu…aşa îmi tot spune mama, dar nu m-am grăbit şi am venit pe lume cu o zi mai târziu. Încă de atunci mă certam cu sora mea geamănă. Loredana. căci nu mai aveam loc în burta mamei. Ea era cam năzdrăvană cum de fapt este şi azi, dar este sora mea şi o iubesc mult. La început nu prea înţelegeam ce se întâmplă cu mine, apoi, uşor-uşor am început a mă dezmetici şi a înţelege: cine este mama, ce este lumea, cine sunt eu… numai că eu nu sunt ca toţi ceilalţi, iar boala mea mă ţine într-un scaun cu rotile ca şi când lumea nu voi putea niciodată să o privesc de sus. Mânuţele sunt singurele care mă ajută cât de cât să scriu, să ţin o jucărie. Dar atât… cana de apă mi-o dă mama şi mâncarea la fel. Am văzut-o de multe ori plângând şi îngrijorată. Am stat mult prin spitale şi fac zilnic ore de recuperare. Mi-e foarte greu, căci cresc, corpul meu se îngreunează şi nu mai pot sta nici în şezut. De multe ori îmi vine să renunţi pentru că: îmi place muzica şi aş vrea să dansez dar asta nu voi putea face niciodată; îmi plac plimbările şi aş vrea să alerg dar nici asta nu voi putea face niciodată. Dar pot visa şi sunt curajoasă din nou când văd că cei din jurul meu mă susţin. Îmi place să mă iau la întrecere la învăţătură cu sora şi verişoara mea şi sunt mândră de ceea ce fac şi de premiile pe care le-am câştigat. Vreau ca lumea să înţeleagă că nu sunt ca toţi ceilalţi şi totuşi…sunt. Acum vă scriu deoarece mă simt din ce în ce mai rău, nu mai pot respira singură, nu mai pot face nici puţinele lucruri pe care le făceam înainte. Eu cred că Dumnezeu ştie situaţia mea, dar încă nu mi-a dat răspuns până acum la rugăciunile mele. Poate are alt plan cu mine şi de aceea am răbdare să aştept. Totuşi tare m-aş bucura dacă sărbătoarea de Crăciun din anul acesta va fi curată, ferită de orice rău pentru mine şi pentru familia mea, dar şi pentru toţi copiii din lume. Vă mulţumesc, Bianca!”

 

Toţi cei care vor să îi întindă o mână de ajutor Biancăi, pentru ca aceasta să se bucure de o copilărie cât de cât normală, pot lua legătura cu Alina Peţa (telefon: 0748870282, e-mail: ionelaalina62@yahoo.com), directorul Şcolii Gimaziale “Nicolae Bălcescu” din Craiova, acolo unde micuţa care are nevoie de ajutor este elevă.

Conturile deschise pentru Bianca la BANC POST:

IBAN EURO: RO64BPOS17406781524EUR01

IBAN LEI: RO32BPOS1740678152RON01