Vot împotriva României. Ei şi?

0
595

S-a trecut uşor –chiar iresponsabil- peste maniera în care s-a votat Rezoluţia Parlamentului European din 14 septembrie a.c. referitoare la drepturile persoanelor LGBTIQ, de europarlamentarii USR-Plus, toţi aparţinând grupului Renew Europe condus de Dacian Cioloş. Unul din aliniamentele rezoluţiei vizează direct România.

10. invită Comisia să ia măsuri concrete pentru a asigura libera circulație a tuturor familiilor, inclusiv a familiilor curcubeu, în conformitate cu hotărârea pronunțată în cauza Coman & Hamilton1, care prevede că termenul „soț/soție”, astfel cum este utilizat în Directiva privind libera circulație, se aplică și partenerilor de același sex; solicită Comisiei să examineze dacă statele membre respectă hotărârea pronunțată în cauza Coman & Hamilton și să ia măsuri de executare în temeiul articolului 258 din TFUE împotriva celor care nu respectă hotărârea; invită Comisia să ia măsuri de executare împotriva României pentru nerespectarea în continuare a acestei hotărâri și pentru lipsa unei căi de atac care a forțat reclamantul să recurgă la CEDO pentru a obține reparații;”

Într-o formulare mai clară, Dacian Cioloş şi ceilalţi plus-userişti au cerut executarea României pentru că poporul român are o credinţă, o morală, o lege şi o Constituţie care nu permit căsătoria între persoane de acelaşi gen. La votul exprimat, 18 dintre europarlamentari, toţi aparţinând PSD, PNL şi PMP, s-au exprimat împotriva Rezoluţiei. Discuţia este realmente delicată. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a spus: „UE nu poate impune statelor membre recunoaşterea căsătoriei între persoane de acelaşi sex. În sfera dreptului familiei, respectiv a căsătoriei, statele membre ale UE au şi e firesc să aibă o absolut totală independenţă de legiferare. Aşadar nu se poate (im)pune problema recunoaşterii obligatorii a aşa-ziselor căsătorii homosexuale în întreaga UE. Aceasta e o construcţie politică democratică, nu totalitară. Poziţia Bisericilor creştine, dar şi a celorlalte culte religioase din România faţă de căsătorie (instituţie civilă rezervată natural de-a lungul istoriei exclusiv uniunii dintre un bărbat şi o femeie) este poziţia firească fondată pe legea morală universală care stă la baza oricărei societăţi sănătoase din trecut, prezent şi viitor. Nu este o premieră, când plus-useriştii exprimă un astfel de punct de vedere, în contradicţie totală cu Biserica creştină, dar şi celelalte culte religioase. Aste pe de-o parte. Pe de altă parte însă un vot împotriva ţării din care provii, şi pe care o reprezinţi în Parlamentul European, te descalifică iremediabil ca om politic.