Excelență: Elevii de 10 din Craiova, premiaţi de Ministerul Educaţiei

0
109

Absolvenții de liceu și cei de clasa a VIII-a din județul Dolj, care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat și la Evaluarea Națională, au fost premiați, ieri, la sediul Inspectoratului Școlar Județean. Aceştia au fost recompensaţi de Ministerul Educaţiei cu diplome şi premii în bani. Premianţii au spus că perseverenţa este totul în a obţine performanţe.

Au fost premiați cinci absolvenți de clasa a VIII-a (Ancuţa Miriam Lavinia – Colegiul Național „Fratii Buzești”, Lambucă Rareş Mihai – Școala Gimnazială „Terraveda”, Nețăr Theia Maria – Școala Gimnazială „Mircea Eliade”, Niţescu Andra Maria – Colegiul Național „Elena Cuza”, Șerban Sara Gabriela – Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”) și un absolvent de clasa a XII-a (Ciobanu Marta Maria – Colegiul Național „Frații Buzești”).

„Transmitem gândurile noastre de apreciere cadrelor didactice, oamenilor dedicați care, în această perioadă de pandemie, pe lângă orele față în față și online, v-au susținut ideile și visele atunci când ați început să vă construiți propriul drum în viață.  Stimați părinți, prin experienţa trăită împreună, prin munca împărtășită, prin valorile și atitudinile transmise, i-ați ajutat să își depășească limitele. Voi, dragi elevi, sunteţi modele pentru ceilalţi, iar anul viitor sperăm să avem mai mulţi copii de nota 10”, a precizat inspectorul școlar general al ISJ Dolj, Ion Daniel. Pentru fiecare elev care a promovat evalaurea naţională cu media 10, premiul este de 1.000 de lei, iar în cazul absolventei de liceu, de 3.000 de lei.  Marta Maria Ciobanu a declarat: “Nu spun decât câteva cuvinte: trebuie să fii perseverent pentru a obţine ceea ce îţi doreşti”. La rândul ei, Andra Maria Niţescu a menţionat : “Viitorii elevi trebuie să ştie că nimic nu este imposibil, secretul stă în munca individuală”.