La 16 ani, şi-a ucis concubinul

0
131

O fată de numai 16 ani, din comuna doljeană Rojişte, a fost arestată preventiv pentru 19 zile, ieri după-amiază, pentru comiterea infracţiunii de omor. Tânăra a ajuns în spatele gratiilor după ce, duminică, şi-a ucis concubinul, în vârstă de 23 de ani, cu o lovitură de cuţit. Crima s-a petrecut în comuna Mârşani, unde locuiau cei doi, iar copilul lor, de numai 2 luni, a fost încredinţat reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Dolj.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost sesizaţi, duminică, în jurul prânzului, despre o crimă petrecută în comuna doljeană Mârşani. O echipă de cercetare formată din poliţişti de investigaţii criminale şi condusă de un procuror criminalist a ajuns la locul faptei, în urma cercetărilor stabilindu-se că Alexandra Flori Blănete, în vârstă de 16 ani, şi-a ucis concubinul, care avea 23 de ani.

Potrivit anchetatorilor, fata, care este din Rojişte, locuia la concubinul ei, Marian Broboană, de 23 de ani, din Mârşani, de mai bine de un an, cei doi având împreună şi un copil de numai două luni. Din câte le-a povestit fata anchetatorilor, concubinul ei obişnuia să o agreseze, iar în luna iunie a tuns-o la zero după ce a bătut-o. Nu a depus niciodată plângere la Poliţie, însă duminică, pe la prânz, după ce a culcat bebeluşul, văzând că şi concubinul ei este întins în pat şi doarme, fata a pus mâna pe un cuţit şi i l-a înfipt în zona toracică. A atins inima, pentru că în câteva minute concubinul ei a decedat. Medicii legişti au stabilit că decesul victimei a survenit în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii provocată de o plagă înjunghiată în zona toracică, cu secţionarea peretelui ventricular stâng cardiac. După finalizarea cercetării la faţa locului, tânăra a fost adusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a recunoscut comiterea faptei. „A fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de tânără, aceasta fiind reţinută pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de omor. Urmează să sesizăm Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă a inculpatei”, ne-a declarat procuror Magda Bădescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Ieri după-amiază, judecătorii Tribunalului Dolj au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a Alexandrei Blănete pe o perioadă de 19 zile, minora ajungând din nou în arestul IPJ Dolj.