Accidente provocate de şoferi fugari

0
126

Un tânăr de 17 ani, din Craiova, este cercetat penal de poliţişti, după ce, ieri, la prânz, la volanul unui autoturism înmatriculat în Spania, a provocat un accident de circulaţie pe bulevardul „1 Mai” din municipiu, şi-a abandonat maşina la locul faptei şi a fugit. După câteva ore oamenii legii l-au identificat şi îl cercetează acum în stare de libertate.

Accidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 12.00. Din cercetările poliţiştilor Biroului Rutier Craiova s-a stabilit că, Costinel Burada, în vârstă de 39 de ani, din comuna Mârşani, în timp ce conducea o autoutilitară marca Mercedes pe bulevardul „1 Mai”, dinspre Ciupercă spre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, când a încetinit, la intersecţia cu strada „Dealul Spirii”, a fost lovit violent din spate de un autoturism Citroen, înmatriculat în Spania. În urma impactului, autoutilitara a fost proiectată pe scuarul ce desparte cele două sensuri de mers. Cel care conducea autoturismul Citroen a abandonat maşina acolo şi a fugit, astfel că poliţiştii au ridicat-o şi au dus-o pe „Câmpia Islaz”, la sediul Biroului Rutier Craiova. Chiar dacă şoferul fugar avea la dispoziţie 24 de ore să se prezinte singur la Poliţie, oamenii legii au demarat verificările şi au reuşit să-l identifice, stabilind că este vorba despre Antonio Banderas C., de 17 ani, din Craiova. În jurul orei 16.00, tânărul s-a prezentat la sediul Biroului Rutier, a fost audiat cu privire la accident, pe numele său fiind întocmit dosar penal.

„Autorul accidentului este un minor în vârstă de 17 ani, astfel că pe numele său a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile de o persoană care nu posedă permis de conducere, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor judiciare şi vătămare corporală din culpă”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Un alt accident provocat de un şofer fugar s-a petrecut şi duminică seară, în comuna doljeană Cetate. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, duminică seară, în jurul orei 21.00, Rodica Popa, de 38 de ani, din comuna Cetate, în timp ce conducea o căruţă, a fost acroşată de un autoturism Fiat, al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului. Poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Calafat ajunşi la faţa locului au demarat cercetările, reuşind, după aproximativ două ore, să-l identifice pe autor, Ion Sărdaru, de 40 de ani, din localitate. Femeia a fost transportată la spitalul din Calafat, unde a primit îngrijiri medicale, stabilindu-se cu nu a suferit leziuni care să-i pună viaţa în primejdie. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că autorul accidentului nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, astfel că, în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.