Migranţi sirieni descoperiţi la PTF Calafat

0
112

Poliţiştii de frontieră de la PTF Calafat au descoperit, duminică, doi migranţi sirieni ascunşi în toaleta unei rulote. Cei doi au fost returnaţi pe teritoriul Bulgariei.

Conform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au oprit, duminică, în jurul orei 14.00, pe sensul de intrare în ţară, o caravană marca Fiat condusă de un cetăţean austriac. La controlul de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, oamenii legii au descoperit, ascunse în toaleta acestuia, două persoane de sex masculin care au declarat verbal că sunt cetăţeni sirieni şi nu au asupra lor nici un document de identitate.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor şi, conform protocolului româno-bulgar, au fost predate autorităţilor de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a declarat comisar şef Romică Ivănoiu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.