Ziua Forţelor Armate Poloneze, sărbătorită la Craiova

0
174
             Mâine, între orele 09.00-13.00, în piața  Alexandru Ioan Cuza din Craiova, va avea loc expoziția statică de tehnică și echipament militar dedicată sărbătoririi Zilei Forțelor  Armate Poloneze, a personalului Contingentului Militar Polonez în colaborare cu militarii Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est. Craiovenii pot analiza atât  transportoarele blindate ”ROSOMAK” și “PIRANHA”, cât și cu echipamentul și armamentul aflat în  dotarea militarilor români și polonezi. De asemenea, va fi disponibil  un punct de informare unde cei interesați vor putea obține informații legate de Contingentul Militar Polonez  dislocat în Craiova.
             Polonia participă cu un contingent format din 225 de  militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26  Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est,  materializând astfel angajamentele asumate de către România și Polonia  în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.
              Militarii polonezi se instruiesc în comun cu militarii  Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei aliate adaptate pe flancul estic al Alianței (tailored Forward Presence).