Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului – în plină derulare

0
356

Nici nu s-a terminat prima sesiune din acest an a sesiunii de susţinere a Examenului Naţional de Bacalaureat, şi deja a început cea de-a doua, de toamnă, în care vor participa candidaţii care nu au promovat examenul anterior, indiferent de promoţie. Astfel, între 15 – 19 iulie va avea loc înscrierea candidaţilor, ziua de 26 iulie fiind destinată celor care au promovat examenele de corigenţă.

Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, se va desfăşura pe 21 august, iar cea obligatorie a profilului va avea loc pe 23 august, în timp ce proba la alegere va fi pe 26 august. În zilele de 27 – 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar pe 30 august se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale.

Cele care ţin de comunicarea într-o limbă de circulaţie internaţională vor fi pe 30 august, iar primele rezultate , înaintea contestaţiilor, vor fi afişate pe 3 septembrie. Rezolvarea contestaţiilor va fi între 3 – 6 septembrie, pe 7 septembrie fiind cunoscute datele finale. Dosarele de înscriere se vor depune la unităţile de învăţământ unde candidaţii au absolvit 12 clase, iar centrele de examen vor fi stabilite ulterior, nefiind aceleaşi cu cele din sesiunea de vară.