ANRE: Românii au stat fără electricitate aproape şapte ore în medie, anul trecut

0
356

Românii au petrecut aproape şapte ore anul trecut fără energie electrică, în medie, ca urmare a penelor de curent sau a lucrărilor la reţele, faţă de maximul de două ore şi jumătate în ţările avansate, potrivit unui raport al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, cu privire la standardul de performanţă în distribuţia şi transportul de energie.

Astfel, la nivel naţional, întreruperile în alimentarea cu energie au totalizat 407,73 de minute pe utilizator, anul trecut. Din acestea, 224 minute/utilizator au fost întreruperile neplanificate, adică penele de curent, iar 183 de minute au reprezentat întreruperi ca urmare a unor lucrări planificate.

În fruntea clasamentului distribuitorilor cu cea mai mică durată a întreruperilor se află E-Distribuţie Muntenia, cu 184 de minute/utilizator. Urmează E-Distribuţie Dobrogea, cu 352 minute, SDEE Muntenia Nord – 353 minute, SDEE Transilvania Dus – 411 minute, E-Distribuţie Banat – 412 minute, Distribuţie Energie Oltenia – 439 minute, SDEE Transilvania Nord şi, pe ultimul loc, Delgaz Grid – 593 minute.