Alb-albaştrii sub lupă

0
618
Pigliacelli – După cum a început sezonul, pare Calancea 2. Ne-a impresionat în primul sezon, apoi e o dezamăgire. Primele 3 goluri ale sezonului îi aparţin în mare măsură, cele două din Azerbaidjan şi primul cu Clinceni. A mai avut încă două ezitări. Poate e o coincidenţă, dar de când i-au plecat compatrioţii nu mai este concentrat, gafează, practic a greşit în acest start de sezon mai mult decât a făcut-o în tot campionatul trecut.
Martic – Este unul dintre jucătorii „ameninţaţi” de juniorii din lot, dar dacă joacă astfel nu prea-l poţi scoate din echipă. A făcut un meci bun, a şi marcat, deşi la primul gol al Clinceniului a fost dărâmat de un adversar la corner, a provocat acel carambol uman.
Acka – Nu a impresionat, s-a poziţionat greşit la golul al doilea, a mai avut alte scăpări, dar are şi scuza că s-a accidentat în prima repriză şi a continuat pe teren, deşi avea glezna umflată. Pe locul său ar trebui să vină jucătorul nou. Oricum va rata meciul cu Sabail, fiindcă Tiago are şi el nevoie de meciuri, fiind suspendat în primele 3 etape.
Kelic – Prestaţie OK, şi-a asumat acel galben, a mai fost prins de două ori în bandă, unde are probleme, dar a gestionat bine situaţiile.
Bancu – A fost înger şi demon. A centrat la primele două goluri, dar a şi scăpat adversarul din marcaj la reuşita de 1-1 şi din zona sa a venit şi golul de 2-2, deşi poate invoca faptul că a strâns la omul lui Acka. Dacă nu va fi vândut, este interesant cum va gestiona Papură situaţia benzii stângi, cu doi jucători de valoare, Bancu şi Vătăjelu, pe acelaşi post.
Şerban – Din păcate, este singurul junior care a dezamăgit la debut. Mereu defazat, copleşit de emoţii, a fost mai mult pe jos cât a jucat, a alunecat permanent, şi-a pierdut oamenii. Greu să mai prindă primul 11, chiar în condiţiile regulii cu doi jucători under.
Mateiu – Era nevoie de el în teren, chiar dacă nu a prins o zi grozavă. A pierdut unele mingi în zone periculoase, dar a oferit o mai mare siguranţă, a şi pasat pentru Constantin, la golul victoriei.
Ivanov – Se aştepta mai mult de la el, chiar dacă este la primele meciuri în alb-albastru. Se vede că ştie fotbal, dar nu a dat suficient, a avut câteva ocazii în care putea pătrunde şi a ales alte soluţii, a tras de două ori din poziţii bune, dar imprecis. Nici pe apărare nu a ajutat echipa, a pierdut multe dueluri, mai ales pe final. Probabil nici nu este la 100 % din punct de vedere fizic.
Qaka – Una dintre surprizele plăcute în aceste prime două meciuri.  Nu s-a mişcat rău deloc, de altfel din ultimul amical, cel cu Legia, a arătat bine, după ce în primele amicale părea rătăcit pe teren.
Baiaram – A cofirmat şi în stagiul din Austria, precum şi în acest prim meci ca titular. A avut tupeu, a iniţiat mai multe acţiuni, fanii trebuie să fie mai indulgenţi cu el, chiar dacă mai pierde unele mingi, la 16 ani este un talent veritabil şi trebuie gestionat bine. În continuare va fi titular în campionat, fiindcă Mihăilă n-a fost recuperat. I-ar prinde bine să mai exerseze centrările cu stângul.
Constantin – A jucat puţin, dar a adus victoria. Senzaţional şutul său, contează mult şi ca moral. Papură l-a promovat şi la echipa a doua, acum i-a adus două puncte în plus. Are deja 21 de ani, nu-şi permite să piardă trenul acesta. L-am mai avut pe Manea, acum câţiva ani, cu un debut fulminant, apoi a dispărut.
Bărbuţ – La Baku a jucat bine, acum nu prea. A pierdut multre mingi, atunci când a ajuns în poziţii favorabile a tras prost, cu stângul. Se pliază mai bine meciurilor pe contre, acum era mai indicat Ioniţă, dar acesta a declarat forfait înainte de meci.
Roman – S-a zbătut mult, a alergat, a făcut presing, dar nu prea a făcut ce este important pentru un atacant, să apară în gura porţii şi să marcheze. A avut două şuturi, modeste.
Fortes – Deja şi-a dobândit porecla „Circarul” în tribune. Devine treptat al doilea Rambe. Nu ajută deloc echipa, încearcă nişte acţiuni fanteziste, pierde toate mingile şi nu a marcat niciun gol pentru Craiova într-un meci oficial. E inutil, de multe ori ridicol. Din păcate, nu mai există altă soluţie de rezervă în atac.