România, senzaţia de la Euro! Victorie incredibilă a tricolorilor contra Ucrainei

0
451

Debut magic pentru România la Euro 2024, cu un succes major, după o evoluţie senzaţională în faţa Ucrainei, scor 3-0. Tricolorii au scris istorie la Munchen, obţinând a doua victorie din istoria participărilor la Europene, după acel 3-2 cu Anglia din 2000. Trupa lui Edi Iordănescu, însufleţită de cei peste 30.000 de suporteri români din tribune, un record de susţinere pentru noi la o astfel de competiţie, n-a dat nicio şansă echipei ticsită cu staruri din La Liga şi Premier League. Sutele de milioane de euro la care este evaluată trupa lui Rebrov n-au contat în faţa zecilor de mii de inimi tricolore din tribune şi din teren.

Stanciu şi Drăguş au fost de nivel excepţional, dar toată echipa, cu olteanul nostru, Bancu, de netrecut pe stânga, a fost de-a dreptul fenomenală. Stanciu a dat golul turneului final, cu o execuţie fabuloasă, ireală şi a fost aproape să o upgradeze, când a ţintit transversala din corner. În prima repriză, ucrainenii au avut posesia şi atât, restul a aparţinut României: golul, ocaziile, sufletul şi strategia.

Răzvan Marin a ţinut să-l concureze pe căpitanul României cu reuşita de 2-0, iar Denis Drăguş şi-a încununat evoluţia teribilă cu un gol pe care-l merita mai mult ca oricine. Epitetele nu sunt suficiente pentru modul cum s-a prezentat România la debutul la Euro 2024: cu o ambiţie pe care nu am mai văzut-o la altă echipă, ireproşabil din punct de vedere tactic şi cu nişte execuţii la care poate speram, dar în care nu prea credeam. Românii se pot gândi deja la calificarea în optimi după asemenea scor la debut, dar şi dacă nu am merge mai departe, meciul rămâne unul de antologie pentru fotbalul românesc, iar cei care au asistat la el se pot considera fericiţi.

ROMÂNIA – UCRAINA 3-0

Au marcat: Stanciu 29, R. Marin 53, Drăguş 57.

ROMÂNIA: Niţă – Raţiu, Drăguşin, Burcă, Bancu – M. Marin (AD. Rus 75), Fl. Coman (Mihăilă 62), R. Marin, Man (I. Hagi 62), Stanciu (Racoviţan 87) – Drăguş (Puşcaş 75). Selecţioner: Edward Iordănescu.
UCRAINA: Lunin – Konoplya (Tymchyk 72), Zabarniy, Matvyenko, Zinchenko – Shaparenko (Yaremchuk 62), Stepanenko (Brazhko 62) – Tsygankov (Yarmolenko 62), Sudakov (Malinovskyi 83) , Mudryk – Dovbyk. Selecţioner: Serghei Rebrov.

Arbitru: Glenn Nyberg (Suedia).