Londra: Numărul deceselor după incendiu ar fi ajuns la 58

0
219

Fire service personnel survey the damage to Grenfell Tower in west London after a fire engulfed the 24-storey building on Wednesday morning. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Friday June 16, 2017. Seventeen people have died and more are feared dead after a huge fire destroyed the tower block in north Kensington. See PA story FIRE Grenfell. Photo credit should read: Rick Findler/PA Wire

Numărul persoanelor date dispărute şi presupus decedate în urma incendiului din Grenfell Tower (vestul Londrei) a ajuns în prezent la 58, a anunţat sâmbătă comandantul poliţiei metropolitane londoneze, Stuart Cundy, citat de Reuters, AFP şi DPA.

”Există 58 de oameni despre care ni s-a spus că se aflau în Grenfell Tower în acea noapte şi care sunt dispărute şi de aceea cu tristeţe trebuie să presupunem că sunt decedaţi”, a declarat Cundy în faţa presei, adăugând că bilanţul ar putea ‘creşte’.

Anterior, poliţia londoneză anunţase că numărul deceselor confirmate era de 30. Stuart Cundy a precizat că numărul acestor victime este inclus în cel de 58 de persoane despre care se crede că au decedat în incendiul din noaptea de marţi spre miercuri.

Dacă bilanţul se va confirma, incendiul de la Grenfell Tower va deveni cel mai grav din Londra de după Al Doilea Război Mondial.