Grindeanu: La moţiunea de cenzură lucrurile se vor desfăşura de-a dreptul incredibil

0
209

grindeanu-miting-psd-timis-1-325x150Premierul Sorin Grindeanu a susţinut sâmbătă, la Timişoara, că la moţiunea de cenzură cei prezenţi vor asista la lucruri ”incredibile”.

El a spus că aşteaptă ”premiera” depunerii unei moţiuni de cenzură de către PSD împotriva unui Guvern PSD, lucru pentru care şeful executivului l-a făcut răspunzător pe liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea.

”Aş cere să se respecte toate regulile legate de vot în Parlament, votul trebuie să fie secret. Veţi vedea miercuri, sau când va fi moţiunea de cenzură, cum lucrurile se vor desfăşura într-un mod de-a dreptul incredibil. Dar, deocamdată vreau să văd cum PSD depune moţiune contra Guvernului Partidului Social Democrat. Asta cred că intră în istorie. În acest loc am ajuns datorită managementului domnului Liviu Dragnea”, a spus Grindeanu.

Premierul a arătat că este susţinut şi de alte organizaţii social-democrate din ţară şi a subliniat că toate discuţiile pe care le va avea cu parteneri politici pentru a împiedica moţiunea Dragnea vor fi transparente.

”Toate discuţiile pe care o să le am vor fi făcute în mod transparent. Nu mă ascund, să-mi fie frică, să fac lucruri pe la spate, să fac lucruri care nu sunt normale într-o democraţie şi într-un stat membru al UE. Aşa că, dacă m-aş fi întâlnit, aţi fi ştiut”, a explicat Sorin Grindeanu.

În altă ordine de idei, premierul a precizat că a cerut un Congres al PSD şi pentru a discuta problemele care au apărut în ultimul an în partid, perioadă în care, a susţinut el, formaţiunea ”se conduce din două în două luni”, prin Comitete Executive Naţionale, ”ceea ce nu reprezintă un mod democratic”.

”Am o istorie de 21 de ani în PSD şi se vor adăuga mulţi alţii, dar eu nu am întâlnit până acum, spre exemplu, ca de un an de zile să nu se mai organizeze vreun Birou Permanent Naţional al PSD. (…). S-au organizat CEx-uri, în general, pentru sancţiuni. Mai mult decât atât, parcă era normal să vedem în ultimul CEx o analiză a rezultatelor alegerilor parţiale din 11 iunie, din ţară. Nu s-a făcut analiza aceasta, s-a băgat sub preş rezultatul. Eu vorbesc despre lucruri de fond”, a detaliat Grindeanu.

El a negat că ar fi avut întâlniri cu Traian Băsescu, în ultima perioadă. ”Eu, nu. Dar, încă preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-ar putea să da. Îi leagă o istorie comună”, a adăugat Sorin Grindeanu.