Proiectul Strategic de Investiţie în Mediul Rural a oferit finanţare de 650.000 de euro

0
58

vodafonePrin Connecting for Good, Fundaţia Vodafone a oferit primele soluţii de telemedicină din România şi a finanţat cu 2,9 milioane de euro proiecte pentru 30.000 de beneficiari. Proiectul Strategic de Investiţie în Mediul Rural a oferit finanţare de 650.000 de euro pentru 55 de proiecte cu 35.000 de beneficiari. Fundaţia a renovat opt centre de transfuzie folosite de o treime din totalul donatorilor din ţară şi care asigură necesarul de sânge pentru 291 de spitale. Fundaţia a investit 2 milioane de euro pentru a construi cea mai modernă secţie de terapie intensivă pentru nou-născuţi din Sud-Estul Europei, la Spitalul Marie Curie.

Fundaţia Vodafone România a finanţat proiecte în valoare de 23 de milioane de euro pentru 1,4 milioane de beneficiari în cei 18 ani de la înfiinţare, conform informaţiilor oferite de reprezentanţii fundaţiei la conferinţa Connecting for Good, organizată pe 25 mai 2016 în Bucureşti. „În cei 18 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a implementat proiecte de anvergură în patru direcţii strategice: sănătate, educaţie, servicii sociale şi voluntariat. Unul dintre programele noastre strategice ce reunesc aceste direcţii este Connecting for Good, care finanţează proiecte ce folosesc tehnologia pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor. Prin intermediul acestui program, am reuşit să oferim primele soluţii de telemedicină din România, pentru ambulanţele SMURD, pentru copii insulodependenţi, pentru pacienţi cu afecţiuni cardiovasculare din mediul rural, precum şi pentru nou-născuţi”, a declarat Angela Galeţa, Director Fundaţia Vodafone România.

35.000 de beneficiari din 41 de judeţe

Prin programul Connecting for Good, lansat în 2012 sub denumirea Mobile for Good, Fundaţia Vodafone România a oferit finanţare pentru 38 proiecte până în prezent, cu o valoare cumulată de 2,9 milioane de euro şi cu peste 30.000 de beneficiari. Proiectele sunt selectate în urma unor runde de finanţare anuale la care pot aplica ONG-urile care vor să folosească tehnologia mobilă pentru a sprijini educaţia şi sănătatea, în beneficiul persoanelor defavorizate fizic, social sau economic. Alte 55 de proiecte au fost finanţate cu 650.000 de euro prin Proiectul Strategic de Investiţie în Mediul Rural al Fundaţiei Vodafone România, primul de asemenea amploare derulat în România. Lansat în 2015, proiectul a ajuns la 35.000 de beneficiari din 41 de judeţe şi va continua şi anul acesta. Un alt program amplu derulat de Fundaţia Vodafone în domeniul sănătăţii este renovarea centrelor de transfuzie sanguină, care a cumulat investiţii de 350.000 de euro până în prezent.vodafone1

Organizaţie internaţională care activează de 25 de ani prin filialele sale din 27 de ţări

Demarat în 2011, programul a contribuit la renovarea a opt centre care deservesc o treime din totalul donatorilor din ţară şi care asigură sânge pentru 291 de spital. În 2016, centrele de transfuzii din Arad, Alba Iulia, Braşov, Constanţa şi Călăraşi vor beneficia de renovare, iar centrele din Târgu-Mureş, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Bistriţa şi Drobeta Turnu Severin vor fi dotate cu aparatură şi echipamente performante. De asemenea, Fundaţia Vodafone România a construit cea mai modernă secţie de terapie intensivă pentru nou-născuţi din Sud-Estul Europei, în cadrul Spitalului Marie Curie din Bucureşti, proiect în care a investit 2 milioane de euro. Noul corp al spitalului are patru etaje, o capacitate de 27 de paturi, o suprafaţă de 1.600 mp şi poate trata anual 400 de nou-născuţi. Fundaţia Vodafone România face parte din Fundaţia Vodafone Group, organizaţie internaţională care activează de 25 de ani prin filialele sale din 27 de ţări.