Serele din Parcul „Nicolae Romanescu”, uzina de flori a Craiovei

0
679

Serele din Parcul Romanescu sunt, în orice anotimp al anului, o mică uzină verde care produce cele mai frumoase plante și exemplare de flori,  care pot fi admirate în aranjamentele florale din multe zone ale orașului.

 

Pentru ca florile să crească mari și frumoase, este nevoie și de multă muncă. În cele patru sere, funcționale toate, lucrează acum nouă persoane, care se îngrijesc, în cele mai mici amănunte, de creșterea plantelor. „Noi producem o gamă diversificată de flori – dalii, cana indica, mușcatele curgătoare care au început deja să se planteze în orașul Craiova, salvii și alte sortimente de flori. Alte flori pe care noi nu putem să le creștem se achiziționează. În momentul de față, oamenii execută lucrări de întreținere, repicat, semănat și scos la aclimatizat plantele. Acestea vor înlocui sortimentul floral care este acum – lalele, zambile și narcise – care vor fi plantate în funcție de zona cerută”, a precizat Nicoleta Tucă, inginer în cadrul serelor.

Florile care se produc în serele din parc sunt cele care îmbracă, periodic, covorașele de flori multicolore pe care peisagiștii RAADPFL Craiova le creionează special, pe tipare de forme și culori, pentru a încânta privirile trecătorilor.

 

Dacă în cele patru sere din parc se produc răsaduri de flori, în pepiniera din Lunca Jiului se află și arbori – platan, mesteacăn, corcoduș roșu, paltin, brazi.