O nouă expoziție de vizitat gratuit în Noaptea Muzeelor!

0
242

Cu ocazia celei de-a XIV-a ediții a programului european Noaptea Muzeelor, Muzeul de Artă din Craiova vă invită sâmbătă, 19 mai 2018, începând cu ora 18.00, să vizitați expoziția „1918 – Virtute, război, diplomație”.

„Cei care îndrăgesc arta și istoria sunt așteptați să viziteze o expoziție realizată cu lucrări din patrimoniul muzeului, care reprezintă imagini-document pentru reconstituirea atmosferei epocii și a dramei trăite în Primului Război Mondial. Dintre expozanți se disting artiștii-reporteri de război, dar și artiștii plastici inspirați de figurile marcante ale primei conflagrații mondiale, personalități politice, diplomatice și muzicale”, precizează reprezentanții muzeului.

Expoziția, care va rămâne deschisă în Sala Oglinzilor până pe data de 10 iunie 2018, cuprinde picturi în ulei, sculpturi, desene în creion înfățișând alături de portrete de ostași, și portrete ale unor oameni de seamă precum Nicolae Titulescu, Regina Maria a României sau George Enescu. O selecție de lucrări din creația artiștilor Horia Boambă, Corneliu Baba, Anghel Chiciu, Milița Petrașcu, Horațiu Dimitriu, Cornel Medrea și Victor Papa descrie în linii, culori și volume o pagină de istorie cu valoare artistică.

Tot la Muzeul de Artă din Craiova publicul va avea acces liber, sâmbătă, în intervalul orar 18.00-2.00, la colecția de bază – ce cuprinde ilustre nume ale artei românești și universale – și în Cabinetul Brâncuși, în care se află câteva dintre operele marelui sculptor. Anul trecut, în Noaptea Europeană a Muzeelor, aproximativ 4.500 de persoane au vizitat, pe parcursul celor opt ore de gratuitate, expozițiile amenajate la parterul și etajul muzeului.

Eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, Noaptea Muzeelor rămâne unul dintre cele mai populare și longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european.