Adylkuzz: Un nou atac informatic, de proporţii, este în desfăşurare

0
69

atacUn atac informatic nou, de mare amploare, afectează sute de mii de calculatoare din întreaga lume, fără ca utilizatorii lor să îşi dea seama. Mai exact, un virus se instalează pe computer şi îi consumă resursele, de exemplu memoria, pentru a crea bani virtuali, pe care îi transmite apoi către adrese criptate, au declarat miercuri experţi în securitate informatică pentru AFP.

După atacul de tip „ransomware” WannaCry de vineri, „cercetătorii de la Proofpoint (companie de securitate informatică – n.r.) au descoperit un nou atac legat de WannaCry, numit Adylkuzz”, a explicat un expert în securitate informatică de la Proofpoint, Nicolas Godier. Adylkuzz „foloseşte în mod mai ascuns şi în scopuri diferite instrumentele de piratare divulgate recent de NSA şi vulnerabilitatea deja corectată a Microsoft”, a adăugat el.

“Nu se cunoaşte încă amploarea (pagubelor – n.r.), dar sute de mii de computere” ar putea fi infectate, a precizat şi vicepreşedintele Proofpoint, Robert Holmes, care susţine că atacul este „de mai mare anvergură” decât Wanncry.