Recompensă pentru copiii de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”

0
554

Ieri, într-un cadru festiv, la Palatul Copiilor din Craiova, a avut loc premierea singurei instituţii de învăţământ gimnazial din Dolj, câştigătoare a unui unui premiu, la o competiţie, desfăşurată cu „Şcoala de valori” şi „Kaufland”, cea care a dat şi numele competiţiei – „Olimpiada Kaufland”, destinată conştientizării copiilor pentru un învăţământ curat şi pentru condiţii de viaţă într-un mediu ecologic.viteazul

Sala de festivităţi a Palatului Copiilor din Craiova a fost, ieri, plină de viaţă. Câteva zecu de copii, cu toţii de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova, împreună cu cadre didactice au primit , oficial, un premiu binemeritat: recompensa , în valoare de 20.000 de euro, pentru locul al III-lea, la Olimpiada „Kaufland”, organizată, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, împreună cu „Şcoala de valori”. Proiectul a fost destinat încurajării unor activităţi educaţionale, în afara curriculei, pentru stimularea, în rândul copiilor, creativitatea, talentul, spiritul civic, etc. Peste 1.000 de instituţii de învăţământ preuniversitar au participat la concurs, dar numai câteva au fost alese. Premiile au fost acordate doar câştigătorilor, iar Şcoala „Mihai Viteazul”, din Craiova, a fost singura din judeţ care a beneficiat de onoruri. Copiii prezenţi la premiere au fost entuziaşti şi au spus, conform vârstei lor, ceea ce au aimţit: „am făcut curăţenie în şcoală”; „am participat şi la spectacole de teatru”; „am avut concursuri şi de desen”, se auzea de peste tot. Competiţia a debutat pe 15 septembrie 2015, despre ea am scris şi noi , iar, ieri, s-au cules roadele.

„A fost un program în echipă”

Reprezentantul „Şcolii de Valori”,  Sebastian Hrib, s-a arătat încântat de ceea ce a vpzut, iar, la rândul său,  Iulian Bică, de la „Kaufland” a menţionat că încurajarea învăţământului, a reducerii abandonului şcolar în rîndul şcolarilor şi participarea tinerilor la diverse acţiuni de voluntariat se vor afla , în continuare, în atenţia firmei. Nu este lispită de importanţă  declaraţia coordonatorului de proiect, din partea Şcolii „Mihai Viteazul”, prof.  Nicoleta Barbu: „A fost un program desfăşurat în echipă, de la clasă, şcoală şi până la părinţi, care s-au implicat total. În primul rând, am mers pe ecologizarea, astfel încât copiii să simtă, de la vârste fragede, ce înseană un mediu curat. Aceşti micuţi au fost în rolul principal şi lor li se cuvin toate laudele. Avem speranţa că vor continua ceea ce au învăţat şi vor duce mai departe acest spirit”. În plus, prea multe nu se mai pot spune.