PNL va insista la consultările cu preşedintele Iohannis asupra încuviinţării rapide a solicitărilor Justiţiei

0
277

Partidul Naţional Liberal va susţine la consultările iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis teme care se referă la reforma instituţiilor politice. Prima dintre acestea este adoptarea imediată a noii legislaţii electorale, în calendarul stabilit, în special a proiectului care introduce votul prin corespondenţă pentru românii din străinătate, iar cea dea doua, în privinţa procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentarilor.

Liberalii au redactat şi au depus în Parlament acest proiect promis în campania electorală, alături de preşedintele Klaus Iohannis, pe care l-a înaintat tuturor partidelor parlamentare pentru a-l susţine. „PNL va întreprinde toate demersurile parlamentare pentru promovarea proiectului votului prin corespondenţă, în acord cu precedentele consultări de la Palatul Cotroceni. Partidul Naţional Liberal susţine aprobarea cererii de reexaminare formulată în cazul legii finanţării partidelor politice şi campaniilor electorale, în acord cu observaţiile exprimate de preşedintele Klaus Iohannis”, se precizează într-un comunicat de presă al PNL.

În privinţa procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentarilor, PNL îşi va reafirma poziţia de a aproba rapid cererile în acest sens venite la Parlament şi va atrage atenţia asupra demersurilor majorităţii parlamentare controlate de PSD pentru împiedicarea procedurilor judiciare, cum este situaţia senatorului Dan Şova. Conflictul  juridic de natură constituţională generat de preşedintele Senatului afectează sever imaginea şi funcţionarea Parlamentului. Majoritatea condusă de PSD are obligaţia să oprească această criză şi să revină în cadrul legii”.