Eroul de la Segarcea copleşit cu cadouri la Colegiul Prefectural

1
139

Elevul din Segarcea, Marius Cristian Becheanu, cel care a salvat viaţa unui copil de trei ani care a căzut într-o fântână, a fost premiat în debutul şedinţei de Colegiu Prefectural, de ieri, alături de lt. col. Cătălin Mazilu – comandatul Secţiei de Pompieri Segarcea şi cpt. Cristian Nedelea, coordonatorul acţiunii de salvare. Pe lângă diplome şi promisiunile unor excursii şi tabere de vară, Marius Cristian Becheanu a primit de la o societate comercială o biciletă şi o tabletă, şi de la Fundaţia Artego Umanitar o sumă de cinci sute de lei lunar, până la sfârşitul acestui an.

După ce prefectul judeţului Dolj, Marius Deca, le-a a acordat diplome de merit lt. col. Cătălin Mazilu şi cpt. Cristian Nedelea, lăudându-l pe ultimul pentru modul în care a coordonat acţiunea de salvare l-a chemat în faţa celor prezenţi în Sala Mare a Instituţiei Prefectului Dolj pe Marius Cristian Becheanu oferindu-i o diplomă de merit şi lăudându-l pentru curajul de care a dat dovadă. Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean dolj, Ion Prioteasa, a declarat că datorită lui Marius Cristian Becheanu jurnalele de ştiri s-au deschis cu o ştire pozitivă referitoare la judeţul Dolj şi nu cu cine ştie ce eveniment neplăcut. „De fiecare dată, vedem la televiziunile naţionale şi pe prima pagină a ziarelor că la noi se întâmplă numai lucruri rele. Acum, datorită curajului acestui tânăr o ţară întreaga a stat cu ochii pe noi şi i-a admirat curajul, iar asta pe noi ne face să fim mândri de el, iar noi, Consiliul Judeţean Dolj, îi vom fi alături şi îl vom sprijini”, a spus Ion Prioteasa.

A primit legitimaţie de acces permanent în unităţile de pompieri din Dolj

Din partea ISU Dolj, eroul de la Segarcea, aşa cum l-a numit presa, prin inspectorul şef col. Constantin Florea a primit o legitimaţie de acces permanent în unităţile de pompieri din judeţul Dolj, o diplomă şi un echipament sportiv: „Ştiu că îşi doreşte să fie pompieri. El acum a devenit prietenul pompierilor”. În vacanţa de vară elevul Marian Cristian Becheanu va pleaca într-o tabără, oferită de Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi la alegere într-o alta, din partea Direcţie Judeţene pentru Sport şi Tineret. „Avem nevoie de exemple oferite de oameni ca Marian Becheanu. El este un exemplu pentru tinerii din zilele noastre, şi de aceea îi vom fi alături, şi îi vom oferi ocazia să meragă într-o tabără pusă la dispoziţie de instituţia pe care o reprezint. Îl felicit încă odată pentru curajul de care a dat dovadă”, a declarat Alina Ionescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret.

Bursă de studii, în valoare de 500 lei/lună, până la sfârşitul anului

Marian Cristian Becheanu va avea o vară plină, pentru că şi Primăria oraşului Segarcea îi va oferi un sejur la mare.  Din partea Selgros, tânărul din Segarcea a primit o bicicletă şi o tabletă, iar directorul Fundaţiei Artego Umanitar, David Viorel i-a oferit o bursă de studii, în valoare de 500 lei/lună, până la sfârşitul anului 2013. Acesta a afirmat că îi va acorda tot sprijinul pentru a-i asigura condiţiile necesare să înveţe, va discuta cu profesorii săi pentru a-l  medita pe elev, iar dacă el demontrează că rezultatele şcolare vor fi pe măsură, bursa se va prelungi până la finalizarea studiilor.

„Le mulţumesc tuturor celor care sunt alături de mine”

Vizibil emoţionat de toată atenţia care i se acordă, Marian Cristian Becheanu, după ceremonia de premiere, a declarat presei că este încă o zi fericită din viaţa lui, şi că este încântat că în această vară va ajunge la mare, pentru că până acum nu a avut ocazia. „Sunt foarte fericit. Voi avea ocazia să văd atâtea locaţii. Până acum nu am fost la mare. Doresc să le mulţumesc tuturor celor care sunt alături de mine şi promit că nu îi voi dezamăgi”, a declarat Marian Cristian Becheanu, care a ţinut să spună încă odată că îşi doreşte să se facă pompier, atunci când va creşte mare.

1 COMENTARIU

  1. Ajutati l si pe el cu un apartament, ca el mai are un frate si isi doreste sa locuiasca singur. Este subnutrit , adti i mancare , nu diplome…ca hartii i au dat toti….

Comments are closed.