Elevii Şcolii Gimnaziale Filiaşi premiaţi în cadrul proiectului proiectului “Ghiozdanul cu poveşti”

0
133

Astăzi, 16 aprilie 2013, în biblioteca Şcolii Gimnaziale Filiaşi a avut loc festivitatea de premiere a concursului organizat în cadrul proiectului “Ghiozdanul cu poveşti”, dedicate „Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii”. Activităţile au fost derulate în săptămâna “Să ştii mai multe, să fii mai bun” de 95 de elevi şi cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale Filiaşi,. Partenerii au fost Consiliul Local Filiaşi, Biblioteca Orăşenească “Anton Pann” Filiaşi, Clubul Rotary Craiova şi Asociaţia “Fraţii Racoţeanu” Filiaşi.

Scopul principal al proiectului a fost dezvoltarea abilităţilor artistice şi cunoştinţelor din domeniul literaturii, iar cercul beneficiarilor a fost mult mai larg, incluzând elevi, părinţi, cadre didactice, oameni îndrăgostiţi de cultură şi artă. Tinerii artişti au citit şi au transpus în imagini opera scriitorului Hans Christian Andersen, rezultatele fiind organizate într-o expoziţie deschisă publicului. ”Unul dintre obiectivele acestui proiect a fost dezvoltarea în cadrul Bibliotecii Filiaşi a serviciilor de educare a tineretului în spiritul autoformării, creşterea nivelului de pregătire suplimentară a membrilor echipei de proiect, care le completeză formarea iniţială şi care le oferă o adaptabilitate mai mare la noile cerinţe care apar la locul de muncă, privind folosirea de noi tehnologii de informaţii şi comunicaţii. Mă bucur că am putut participa la un astfel de eveniment, care pentru Clubul Rotary Craiova a devenit o tradiţie. Vom răspunde afirmativ şi la alte evenimente de acest fel”, a declarat Alin Golumbeanu, reprezentantul Clubului Rotary Craiova.

„A fost o experienţă benefică pentru toţi cei care au luat parte la acest proiect”

Beneficiarii proiectului au fost un număr de 95 elevi ai Şcolii Gimnaziale Filiaşi, zece dintre aceştia, participanţi la concursul de desene, fiind premiaţi de către juriul format din reprezentanţii instituţiilor partenere. Din echipa de implementare a proiectului au făcut parte cinci cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale Filiaşi şi doi bibliotecari. „Pentru a încuraja dezvoltarea abilităţilor artistice şi pentru a ridica nivelul de cunoştinţe ale elevilor în domeniul literaturii, în cadrul Bibliotecii Filiaşi au avut loc, în perioada 1 – 5 aprilie a.c,  următoarele activităţi: trei sesiuni de lectură , a câte o oră pe zi, pentru trei grupe de câte 25 de elevi, din literatura pentru copii. Lecturile şi informaţiile oferite au fost selecţionate şi susţinute de către bibliotecari, iar discuţiile libere au fost îndrumate de către cadrele didactice participante. O a doua componentă a proiectlui a fost un concurs de desene inspirate din opera scriitorului Hans Christian Andersen, care s-a desfăşura pe 3 grupe ( clasele 0-1, clasele 2-4 şi 5-8). Desenele au fost depuse la Bibliotecă. Eu cred că a fost o experienţă benefică pentru toţi cei care au luat parte la acest proiect şi le mulţumesc tuturor partenerilor pentru sprijinul acordat”, a declarat directorul Şcolii Gimnaziale Filiaşi, Alin Mondescu, coordonator de proiect.

Experienţa fiecărui partener a fost relevantă pentru realizarea proiectului”

Directorul Bibliotecii Orăşeneşti „Anton Pann” din Filiaşi, Dorina Braloştiţeanu, a declarat că toţi partenerii şi-au adus aportul la acest proiect prin experienţa dobândită de-a lungul anilor: „Toţi partenerii de proiect au fost implicaţi, deoarece experienţa fiecăruia a fost relevantă pentru realizarea proiectului cu rezultatele dorite. Lucrurile nu vor rămâne la acest stadiu, pentru că întreaga gamă de activităţi dezvoltate în cadrul proiectului, rezultatele şi problemele apărute, vor fi comunicate în cadrul cercurilor pedagogice şi la întâlnirile semestriale ale bibliotecarilor din judeţ”.