Concert Phoenix, la Craiova

0
247

Sâmbătă, 28 martie, Phoenix revine pe scena de la Cafe-Teatru Play din Craiova, în cadrul turneului “Fie să renască”. Ultimul eveniment din acest sezon ce va avea loc la Cafe-Teatru Play va cuprinde și un program susținut de DJ Shofy care va întreține atmosfera cu All Time Favourite Hits.

„Mesajul turneului este credința în continuitate: Phoenix și-a câștigat pe deplin drept numele care i-a intuit încă de pe atunci destinul, și renaște cu fiecare pas spre viitor. Visul meu? Să stau într-o zi în sală, să aplaud o tânără formație Phoenix… Fata verde, Mugur de fluier, precum și altele pe care le vom anunța curând, în viitoarele concerte, au fost nu doar muzică, ci și simboluri. Ele continuă să existe și să fie puse în valoare de o generație tânără, străină de vremurile noastre, de credințele sau spaimele noastre. I-am ales pe cei mai buni dintre cei buni și prin ei, pasărea a dovedit că poate, pentru a câta oară, să renască”, a declarat fondatorul și liderul formației Phoenix, Nicu Covaci.

Phoenix a hrănit spiritual generaţii de români, a lansat mari muzicieni şi piese nemuritoare. Noii membrii ai formaţiei au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului, traseul stilistic al formaţiei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock, ajungând la etno-rock. Piese celebre au fost, sunt și încă vor fi fredonate de generaţii întregi: „Vremuri”, „Fata Verde”, „Negru Vodă”, „Strunga”, „Canarul”, „Mugur de fluier”, „Mica ţiganiadă”, „Nunta” sunt capodopere, care încă scriu istoria Phoenix.