Mâine se deschide Târgul de Turism al Olteniei

0
370

La Centrul Multifuncţional din Craiova se va desfăşura, timp de trei zile, începând de mâine, prima ediţie a Târgului de Turism al Olteniei, care va reuni în special expozanţi din regiune, dar şi din străinătate. Potenţialul turistic al zonei va fi pus astfel în valoare în cadrul unui eveniment de amploare. Deschiderea oficială va avea loc la ora 10.00, în prezenţa reprezentanţilor administraţiei publice şi judeţene. Organizatorii estimează un număr foarte mare de vizitatori atât din oraşul Craiova, cât şi din toată regiunea Olteniei.

Expozanţii vor promova: turismul cultural, rural sau de business, turismul de tratament, turismul medical, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură. Din ofertele companiilor prezente la târg nu lipsesc asigurările medicale şi de călătorie, organizările de evenimente private şi corporate, precum şi accesoriile şi gadget-urile necesare în orice călătorie. Evenimentul se doreşte a fi şi un loc de discuţii privind posibilităţile de investiţii în regiune. „Fiecare dintre noi aşteptăm cu bucurie sosirea vacanţei. Ne gândim la vacanţă ca la un binemeritat premiu, iar opţiunile pentru destinaţii sunt din ce în ce mai variate. Ne gândim la vacanţă ca la un binemeritat  premiu, iar opţiunile pentru destinaţii sunt din ce în ce mai variate. Informarea şi alegerea devin unoeri dificile, datorită ritmului alert în care trăim, ce ne lasă pre puţin timp de căutare. Acest târg le oferă celor ce îşi planifică vacanţa pentru 2016 posibilitatea să descopere noi destinaţii turistice. Vor putea astfel alege din multitudinea de pachete de vacanţă, profitând de reducerile masive oferite de agenţiile de turism pentru rezervările efectuate la timp”, a subliniat Valentina Pandia, organizatorul Târgului de Turism al Olteniei.

Un tur al oraşului şi intrări gratuite la muzee

Expozanţii prezenţi acoperă toată paleta de operatori ce activează în industria turismului : şase agenţii de turism, hoteluri şi restaurante, companii aeriene, asociaţii de turism, sisteme de rezervări, centre de evenimente, companii de asigurări, teatre şi muzee, companii de recrutare în industria turismului. Programul de vizitare va fi în intervalul orar 10.00 – 18.00. Pe lângă cei patru operatori din România, vor fi prezenţi şi reprezentanţi din Bulgaria, Serbia şi Spania. Astfel se oferă posibilitatea promovării ofertelor turistice şi peste hotare. „Vizitatorii vor avea parte de o mulţime de oferte speciale pentru vacanţele din 2016, vor putea participa la tombole şi la sesiuni de prezentări şi conferinţe organizate în incinta târgului…”, a mai spus Valentina Pandia. Grupurile organizate ce vizitează târgul vor avea parte şi de un tur al oraşului, în care sunt incluse muzeele din localitate. Intrarea va fi gratuită, face parte tot din campania de promovare a zonei noastre turistice şi culturale.  Se va  organiza şi o bursă a locurilor de muncă în turism. Manifestarea se va derula pe tot parcursul perioadei de desfăşurare a târgului. Expozanţii pot profita de moment şi pot recruta din rândul celor care vor vizita târgul şi vor dori să lucreze în industria turismului din Germania.

Un „Pod al Îndrăgostiţilor”

Va fi montat şi un “Pod al Îndrăgostiţilor”, urmând exemplul unor construcţii similare din marile oraşe: Paris, Koln, Sankt Petersburg, Londra, Roma, Veneţia. La finalul evenimentului, organizatorii vor dona acest pod, municipiului Craiovei şi locuitorilor acestui mare oraş universitar. În mod cert, misteriosul pod va deveni un nou obiectiv turistic de interes. “După terminarea târgului de turism, “Podul Îndrăgostiţilor” va fi donat Primăriei Craiova, cu propunerea de fi amplasat într-un loc public şi valorificat ca obiectiv turistic al oraşului. Această construcţie, prin ineditul său, va aduce un număr mare  de vizitatori la Târg şi după. Ne aşteptăm să trezească interesul unui număr cât mai mare de tineri. Pe de altă parte, expozanţii sunt pregătiţi să valorifice acest moment cu oferte speciale de vacanţe pentru tinerii îndrăgostiţi şi pentru luna de miere”, ne-au mai precizat organizatorii manifestării.

O plimbare cu balonul deasupra oraşului…

În parcarea din fata centrului expoziţional, pe lângă autocarele şi microbuzele operatorilor agenţiilor de voiaj, şi-a anunţat  prezenţa un expozant cu un balon cu aer cald. Cu un diametru de 7 m,  acesta va efectua curse pe verticală până la înălţimea de 100 m. Organizatorii ne-au mărturisit ca interesul este enorm, deja biletele pentru aceste curse cu balonul au fost epuizate. “Sun create premisele desfăşurării unui eveniment de amploare, ce poate deveni un reper important în eforturile operatorilor din turism din regiunea Olteniei de ase promova şi a pune în valoare potenţialul turistic al zonei…”, au mai spus organizatorii.