Asociaţia „Vasiliada” – Instituţia anului în domeniul Asistenţei Sociale din România

0
1278

Asociaţia „Vasiliada”, organizaţie neguvernamentală aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a obţinut premiul pentru Instituţia Anului la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială. Evenimentul a avut loc, recent, la Ateneul Român din Bucureşti şi a fost organizat pentru al treilea an consecutiv de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, cu scopul de a promova profesioniştii din domeniul asistenţei sociale. La gală au fost nominalizaţi aproximativ 1.000 de asistenţi sociali, instituţii sociale sau profesionişti din diverse domenii care susţin asistenţa socială.

La categoria „Instituţia anului” au fost nominalizate 70 de instituţii cu caracter social din România, iar în urma deciziei juriului, premiul a fost câştigat de Asociaţia „Vasiliada”. «Lucrarea Asociaţiei „Vasiliada” reprezintă expresia purtării de grijă a Mitropoliei Olteniei faţă de semenii aflaţi în dificultate din Sud-Vestul Romaniei. Mulţumim tuturor acelora care văd în „Vasiliada” locul unde pot să înfăptuiască binele ca expresie a iubirii aproapelui!», a declarat pr. Adrian Stănulică, preşedintele „Vasiliada”, la momentul decernării premiului.

Asociaţia „Vasiliada” a devenit, în cei 15 ani de activitate socială, una dintre cele mai reprezentative organizaţii nonguvernamentale din Oltenia, oferind servicii sociale pentru numeroase categorii de persoane aflate în dificultate, precum: copii aflaţi în situaţii de risc, tineri cu dizabilităţi, persoane vârstnice sau fără adăpost, persoane de etnie romă sau persoane aflate in căutarea unui loc de muncă.

De asemenea, Asociaţia „Vasiliada” a iniţiat numeroase parteneriate cu instituţii publice si private pentru a dezvolta proiecte şi campanii, la care s-au alăturat şi numeroase persoane publice, precum Baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne, Paula Seling, Tudor Gheorghe, Felicia Filip, Liana Stanciu, Cristian Mihăilescu, Ducu Bertzi, Nataşa Raab, Diana Țugui.

«Vasiliada Sfantului Vasile cel Mare trăieşte şi astăzi prin lucrarea „Vasiliadei”, în duhul temerii de Dumnezeu şi al slujirii aproapelui. Felicităm ostenitorii Asociaţiei „Vasiliada” şi rugăm pe Bunul Dumnezeu să îi întărească în lucrarea lor binefăcătoare», a subliniat Înaltpreasfinţitul acad. dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei şi preşedintele de onoare al Asociaţiei „Vasiliada”.

În ultimul an, activitatea Asociaţiei „Vasiliada” poate fi rezumată în cifre astfel: 3.000 de beneficiari direcţi, 18 aşezăminte şi proiecte sociale, 124 de angajaţi şi voluntari şi peste 40 de parteneriate comunitare.