Condamnat la 2 ani şi 7 luni de puşcărie pentru că a muşcat un poliţist şi a spart un geam de la Secţia 1

0
80

Un craiovean care anul trecut, mai exact în noaptea de 26 spre 27 martie, după ce a fost ridicat pentru a fi dus la Secţia 1 Poliţie Craiova, a făcut scandal, a muşcat un poliţist de mână şi a spart un geam de la uşa secţiei, a fost condamnat la închisoare cu executare. Magistraţii Judecătoriei Craiova l-au condamnat, miercuri, 15 februarie a.c., pe inculpat, care este recidivist, la o pedeapsă totală de 2 ani şi 7 luni închisoare cu executare şi 1.200 lei amendă penală pentru ultraj şi distrugere. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

judecatoria craiovaPe rolul Judecătoriei Craiova s-a înregistrat, pe 30 august 2016, dosarul în care craioveanul Marius Narcis Urîtu a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi distrugere. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova care au coordonat cercetările în cauză, au reţinut în rechizitoriul prin care l-au deferit justiţiei pe bărbat că, în noaptea de 26 spre 27 martie, în urma unei acţiuni, inculpatul Marius Urîtu a fost ridicat de un echipaj de poliţişti pentru a fi dus la Secţia 1, urcat în autospeciala Poliţiei, iar aici l-a muşcat de mână pe unul din poliţişti, agentul Gheorghiţă Ovidiu Vasiloiu. Inculpatul Urîtu Marius Narcis, fiind transportat cu autospeciala de poliţie către Secţia 1 Poliţie Craiova, a exercitat acte de violenţă fizică a persoanei vătămate, respectiv l-a muşcat de braţul drept, acte care i-au produs acestui funcţionar public leziuni traumatice a căror gravitate este evaluată prin cel mult 90 de zile de îngrijiri medicale, au precizat anchetatorii. Mai mult decât atât, în aceeaşi noapte, după ce a ajuns la Secţie, Urîtu a continuat scandalul şi a spart un geam de la uşa subunităţii de Poliţie.

politistBărbatul a recunoscut comiterea faptelor în faţa judecătorilor, a cerut să beneficieze de prevederile legale vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, iar miercuri, 15 februarie a.c., a fost condamnat la o pedepasă totală de 2 ani şi 7 luni închisoare cu executare (întrucât mai avea la activ o condamnare cu suspendare) şi 1200 lei amendă penală. Mai exact, a primit 7 luni de închisoare pentru ultraj, amenda penală pentru distrugere şi i s-a revocat suspendarea unei pedepse de 2 ani primită în 2011 pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice şi portul fără drept de armă albă: „Condamnă pe inculpatul Urîtu Marian Narcis la pedeapsa de 7 luni închisoare. Condamnă pe inculpatul Urîtu Marian Narcis la pedeapsa de 1.200 lei amendă penală, echivalentul a 120 zile-amendă. Stabileşte suma corespunzătoare unei zile-amendă la 10 lei. Revocă beneficiul suspendării condiţionate a executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicată prin s.p. 133/02.03.2011 a Tribunalului Dolj, definitivă prin nerecurarea dec. pen. 157/08.05.2012 a Curţii de Apel Craiova şi alătură această pedeapsă la pedeapsa aplicată inculpatului prin prezenta sentinţă de 7 luni închisoare şi 1200 lei amendă,astfel încât inculpatul va executa pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 7 luni închisoare şi 1200 lei amendă penală”, se arată în hotărârea de miercuri, 15 februarie a.c., a Judecătoriei Craiova. În plus, inculpatul trebuie să-i achite poliţistului agresat 1000 lei cu titlu de daune morale şi 900 de lei cheltuieli judiciare către stat. Hotărârea instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.