Primăria Craiova a scos la licitaţie stadionul de atletism

0
327

Primăria Craiova a reluat licitaţia pentru execuţia stadionului de atletism. Construcţia a fost începută concomitent cu stadionul cel mare, însă proiectul a fost abandonat din cauza unor deficienţe de proiectare. Autorităţile susţin că actuala documentaţie a proiectului, care a fost mult îmbunătăţită cu ajutorul consultanţilor germani în domeniu, nu va mai întâmpina probleme şi va aduce un câştigător al lucrării de 40,89 milioane de lei.

Autorităţile locale au postat, marţi, pe site-ul de licitaţii electronice, anunţul de participare pentru execuţia stadionului de atletism. Ofertele din partea constructorilor interesaţi sunt aşteptate până la data de 27 februarie, după care comisia de evaluare a municipalităţii va decide asupra unui câştigător. Valoarea investiţiei este estimată la suma de 40,89 milioane de lei (aşa cum a şi fost votat devizul de lucrări de către consilierii municipali, la sfârşitul anului trecut). Execuţia va fi atribuită ofertantului care va reuşi să convingă municipalitatea că va executa o construcţie de calitate, la un preţ bun.

Structura de rezistenţă şi racordurile la toate utilităţile – realizate

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, proiectul constă în continuarea lucrărilor începute în baza autorizaţiei de construire din anul 2015, la care se adaugă şi modificările impuse de schimbarea la categoria a II-a (cu posibilitatea desfăşurării de competiţii internaţionale). Autorităţile îi mai informează pe ofertanţii interesaţi că stadiul actual al lucrărilor de construcţie se află la nivelul structurii de rezistenţă aferente zonei de gradene şi a structurii corpurilor centrale. „Sunt achiziţionate şi montate echipamentele din punctul termic. Totodată, s-au realizat reţelele de canalizare menajeră şi pluvială exterioare, de alimentare cu apă şi de alimentare cu agent termic primar pentru încălzire şi apă caldă. Urmare reproiectării construcţiei pentru realizarea omologării la categoria a II-a, conform normelor I.A.A.F, se vor executa lucrări pentru modificări şi reamenajări conform cerinţelor caietului de sarcini nr.219568/27.12.2018, întocmit de către Direcţia Investiţii, Achiziţii şi Licitaţii-Serviciul Investiţii şi Achiziţii din cadrul Primăriei Municipiului Craiova”, se precizează în documentaţia municipalităţii. 

Stadionul are şi o pistă pentru încălzire

Faţă de proiectul iniţial (care avea şi o valoare de execuţie mult mai mică, de 21,64 milioane de lei), actualul stadion de atletism are în plus o pistă de alergare pe care concurenţii se vor putea încălzi înainte de intrarea în competiţie. Primarul Mihail Genoiu a precizat, într-un interviu acordat cotidianului nostru, că această pistă este, de fapt, marea noutate a proiectului, în varianta refăcută, şi că obiectivul a fost prevăzut la recomandarea consultanţilor germani. Edilul-şef a explicat, totodată, că pista de încălzire va fi amenajată în aşa fel încât, pe viitor, să permită şi acoperirea sa. În caietul de sarcini se precizează că este vorba de o pistă standard de 200 metri pentru alergare (cu patru culoare de minim 100 metri de alergare în linie dreapta), instalaţie pentru săritura în lungime şi triplu salt, instalaţie de aruncare a greutăţii şi instalaţie de aruncare disc şi ciocan.

În zona de ieşire de pe teren, este prevăzut un spaţiu pentru testarea antidoping, necesară la finalul fiecărei competiţii, iar în apropiere, cu acces direct din holul sportivilor, va fi uin spaţiu destinat pentru întâlniri şi festivităţi. În noul proiect, mai este inclusă şi o sală de forţă, precum şi mai multe zone cu alimentaţie publică, grupuri sanitare şi garderobă, destinate publicului.