Elevii doljeni, o şansă în plus să studieze în Marea Britanie

0
131

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a transmis, în școlile din teritoriu, un nou program european , destinat elevilor. Acum este vorba de o șansă acordată elevilor din cls. a X-a, care pot beneficia de burse în Marea Britanie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a transmis, către toate unităţile de învăţământ din judeţ, programul pentru Burse în Marea Britanie, accesibil elevilor din cls.a X-a. Proiectul este derulat de Asociaţia „Ţine de Noi”, împreună cu „Headmasters and Headmistress Conference”, prin lansarea unui concurs pentru obţinerea unor burse de prestigiu pentru cei din anul doi de liceu, care îşi doresc să petreacă ultimii doi ani din ciclul liceal în Marea Britanie.   

În anii trecuţi, peste 110 de tineri români au petrecut un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenţi la facultăţi de prestigiu  – Oxford, Cambridge, London School of Economics. Data limită de înscriere a elevilor este 24 ianuarie, iar cea mai mare parte a burselor acoperă în totalitate costurile (taxe şcolare, cazare şi cheltuieli de masă, însemnând, în medie între 35.000 şi 42.000 de lire sterline), dar există şi burse parţiale, prin care sunt achitate între 50 – 70% din costuri, calculate în funcţie de venitul brut al familiei, iar singurele taxe care trebuie achitate  de elevi fiind 19 lei, în momentul înscrierii aplicaţiei şi 1.400 de lire sterline pentru administarea programului, dar care va fi achitată doar de cei care câştigă bursa.

Sunt şi criterii de eligibilitate pentru bursele complete: elevii să fie înscrişi într-o formă de învăţământ liceal, fiind în acest an şcolar în cls. a X-a; să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o şcoală din Marea Britanie; venitul brut al părinţilor să nu depăşească 30.000 de lire sterline; vârsta elevului să fie, pe 1 septembrie 2019, între 16 ani şi 17 ani şi şase luni; tinerii pentru care venitul părinţilor depăşeşte 30.000 de lire, în anul 2018, pot aplica pentru o bursă parţială.