Marcel Iureș și Florin Piersic jr. revin pe scena Teatrului „Colibri”

0
123

Stagiunea „Colibri. ACTul 3” continuă la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” și în acest an cu un spectacol care readuce pe scena craioveană doi actori excepționali: Marcel Iureș și Florin Piersic jr. Este vorba despre „Stage Dogs”, o producție a Teatrului ACT din București, adaptare (după „A life in the theatre” de David Mamet) și regie Florin Piersic jr., scenografia Tudor Prodan.

Spectacolul (nerecomandat persoanelor sub 16 ani) va avea loc joi, 31 ianuarie 2019, de la ora 19.00. Încă mai găsiți bilete la sediul teatrului, din Calea București nr. 56, la prețul de 20 lei. Agenția de bilete a instituției este deschisă zilnic, de luni până sâmbătă, între orele 10.00-13.00 și 16.00-19.00, iar duminica, în intervalul 10.00-13.00.

Spectacolul „Stage Dogs” a mai putut fi văzut la Craiova pe data de 24 mai 2018, când a închis stagiunea „Colibri. ACTul 2”. «Să fii actor e o îndeletnicire minunată. Cumplită. Superbă. Ridicolă. Formidabilă. Oribilă. Înălțătoare. Penibilă. Cam despre asta e vorba în „Stage Dogs”. Și sunt șanse să iasă un Iureș nemaivăzut». (Florin Piersic jr. – www.teatrulact.ro).

Colaborarea dintre ACT și „Colibri” a început în anul 2014, datorită acesteia numeroase reprezentații ale cunoscutului teatru bucureștean – care în 2018 a aniversat 20 de ani de existență – putând fi văzute la Craiova.

Noua stagiune „Colibri. ACTul 3” a debutat în toamna trecută și a cuprins, până acum, două spectacole: „Constelații”, de Nick Payne, cu Ana Ularu și Radu Iacoban, care semnează și regia, scenografia aparținându-i lui Tudor Prodan (29 noiembrie 2018), și „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?”, de Cătălin Ştefănescu, după romanul „Moromeţii” de Marin Preda, în regia lui Alexandru Dabija, cu o distribuție de excepție – actorii Marcel Iureş şi George Mihăiţă (13 decembrie 2018).