Raed Arafat: Se discută plata orelor suplimentare şi pentru pompieri, la fel ca pentru jandarmi şi poliţişti

0
150

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a anunţat ieri, la reuniunea de evaluare a activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, că în perioada următoare va fi luată o decizie cu privire la plata orelor suplimentare şi a zilelor de sâmbătă şi duminică lucrate de pompierii militari.

„Încă de anul trecut s-au prevăzut anumite plăţi suplimentare pentru zilele de sâmbătă şi duminică. Acest lucru – din câte am înţeles de la domnul ministru şi aşteptăm să iasă ultimele documente – va continua şi în acest an şi ne va permite să eficientizăm şi să creştem capacitatea de muncă a personalului (…) Acesta este unul din aspectele care a fost discutat inclusiv cu şefii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a considerat că este important să se realizeze în cursul acestui an. Exact la fel ca şi pentru poliţişti şi jandarmi, nu va fi nimic diferenţiat pentru pompieri, este pentru toate structurile ministerului”, a arătat Raed Arafat.

Secretarul de stat a precizat că măsura va fi menită să îi stimuleze pe pompierii militari să muncească peste program, chiar şi sâmbăta şi duminica, iar în acest fel ISU-rile vor avea la dispoziţie un număr mai mare de personal pe ture. „Adică în loc să îi dai mai multe zile libere sau să poată lucra doar un anumit număr de ore, aici am putea să lăsăm oamenii să lucreze anumite ore care să fie remunerate şi atunci să putem să creştem capacitatea şi numărul personalului care este într-o tură”, a mai menţionat Raed Arafat. (Agerpres)