Universitatea din Craiova deschide Cupa Universităţii la fotbal

0
71

Universitatea din Craiova în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare din judeţele Olteniei organizează prima ediţie a Cupei Universităţii Craiova la fotbal pentru liceele Olteniei. Acţiunea se înscrie în seria de activităţi cuprinse în protocolului semnat de Universitatea Craiova şi Inspectoratele Şcolare Judeţene din Oltenia.

Fiecare judeţ din cele partenere ale protocolului vor participa la Cupa Universităţii cu mai multe echipe, Doljul fiind reprezentat de 15 echipe înscrise deja în cupă. Activitatea deschisă azi îşi propune să îi aducă pe elevi mai aproape de sistemul universitar. „Până anul trecut, colegii din conducerea Universităţii Craiova au încercat să stabilească relaţii cu Inspectoratele Școlare în legătură cu diverse activităţi pe care le putem dezvolta împreună. Am găsit o deschidere foarte mare la colegii din Oltenia şi la începutul anului universitar am stabilit să semnăm un protocol ce conţine o listă de acţiuni desfăşurate până la sfârşitul anului universitar. Începutul a fost greu, activităţile vor începe în luna februarie. Sunt prezenţi azi reprezentanţii Inspectoratelor Școlare. Vreau să vă spun că protocolul pe care l-am semnat conţine activităţi specifice pentru fiecare judeţ, dar şi comune. Plecând de la o idee pe care am avut-o anul trecut, am extins pregătirile pe care le avem cu elevii şi profesorii în vederea pregătirii studenţilor de mâine. Cupa Universităţii este o acţiune prin care dorim să îi facem pe elevi să înţeleagă că facultatea nu înseamnă numai şcoală, înseamnă şi cultură şi sport”, a afirmat Cezar Spînu, prorector Universitatea Craiova.

“Este prima dată când Universitatea din Craiova coboară în rândul elevilor”

La evenimentul de deschidere a Cupei Universităţii Craiova au participat şi reprezentaţi ai Inspectoratelor Școlare: inspector Emilian Calotă – ISJ Mehedinţi, inspector Felicia Man – ISJ Olt, inspector Liviu Vlădescu – ISJ Vâlcea, şi inspectorul adjunct ISJ Dolj, Nicu Cotescu. „Suntem un grup-ţintă foarte important pentru Universitatea din Craiova, avem mii de elevi care promovează examenul de Bacalaureat şi peste 7.000 de cadre didactice care promovează în grade universitare. Este prima dată când Universitatea Craiova coboară în rândul elevilor. Noi ne ocupăm de elevii din învăţământul gimnazial pentru promovarea la liceu, dar nu ştim ce informaţii să le oferim atunci când termină liceul şi se îndreaptă către o facultate şi cum vor fi integraţi în câmpul muncii. Pregătirea pe care Universitatea din Craiova o oferă elevilor noştri aflaţi în clasele terminale este binevenită. Avem şi noi cursuri suplimentare, dar nu strică o mână întinsă în plus”, a declarat Nicu Cotescu, inspector ISJ Dolj.