O clasă de elevi din Poiana Mare a rămas cu situaţia şcolară neîncheiată

1
329

Toţi elevii clasei a VII-a de la Şcoala generală Poiana Mare, judeţul Dolj, au rămas cu situaţia neîncheiată pe primul semestrual acestui an şcolar din cauza unei discipline opţionale. Profesorul numit să desfăşoare activitatea didactică a refuzat să-şi asume orele. Mai exact, a intrat la clasă, dar fără să realizeze planificarea, fără să semneze condica şi fără să treacă note în catalog. Toată neînţelegerea a pornit de la faptul că respectivul cadru didactic, care preda Matematica, nu a acceptat să-şi completeze norma cu discipline din Curriculum-ul la Decizia Şcolii (CDS). Deşi ştia ce se întâmplă, conducerea unităţii de învăţământ nu a reacţionat în nici un fel pentru a remedia situaţia până la sfârşitul semestrului. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a anunţat, ieri, că va trimite la şcoală o comisie de cercetare a dascălului. „Săptămâna aceasta se va face o comisie de cercetare pentru doamna professor care a refuzat să-şi facă orele şi se va numi un alt profesor la clasa respectivă, care să poată încheia mediile pe parcursul unei luni calendaristice”, a spus inspectorul şcolar general, Mihaela Moţăţeanu.

 

1 COMENTARIU

 1. Curriculumul la “decizia scolii” nu inseamna decizia directorului. Nu directorul impune disciplinele optionale, cum s-a intamplat in acest caz. Apoi, nu s-a respectat calendarul, nu s-au consultat parintii si elevii, asa cum spune legea. Intr-adevar, nu mi-am asumat orele. In interesul elevilor, am intrat la clasa pentru ca nu a fost numit alt professor, si am facut pregatire la matematica. Doamna inspector general Mihaela Motateanu accepta ca exista disciplina de un semestru, ca inventeaza un articol de lege care sa permita incheierea situatiei scolare pe semestrul I la o disciplina care nu a fost studiata. Dar elevii nu au nicio vina.
  Situatia nu a fost cercetata, deja profesorul este acuzat, dar lucrurile vor sa fie “aplanate” si nimeni sa nu fie pedepsit, spune managerul Lila Gliga. Eu chiar doresc sa se cerceteze cazul, sa se stabileasca vinovatul, dar indicand articolele de lege care il incrimineaza. Sa se stabileasca sanctiunile si sa se precizeze articolul din lege sau din vreun regulament in baza caruia elevii pot continua disciplina optionala pe semestrul 2 fara a fi studiata pe semestrul 1. Cazul este fara precedent.

  Profesorul de matematica in cauza, Violeta Damian

  Ii dedic doamnei Mihaela Motateanu urmatoarele versuri:

  0 Φ π

  Eu sunt nimicul care conteaza,
  Eu am inaltimea lui phi (Φ),
  Ma misc in viata reala
  Sub bagheta faimosului pi (π).

  Eu sunt nimicul care conteaza;
  Ca sunt exponentul puterii sau baza,
  Ca sunt factor sau cifra,
  Eu sunt nimicul care conteaza.

  Eu sunt nimicul din centrul spiralei,
  Sunt infinit in dreptunghiul de aur,
  Sunt cifra nescrisa din Codul Da Vinci,
  Eu sunt nimicul care conteaza.

  Sunt phi (Φ) in frunza de toamna,
  Sunt phi in bratul vanjos,
  Sunt phi in conopida cea alba,
  In toate sunt irational rationala.

  Sunt nimicul nimic printre termenii sumei,
  Sunt nimicul din orice covrig,
  Sunt nimicul, acum, sub linia de fractie
  Si-am produs eroare-n sistem.

  Viata mea e un numar magic.
  Poti sa stergi o zi din ea,
  Poti sa-mparti pe jumatate,
  Niciodata n-oi afla zilele,
  Ca-n viata mea formeaza…
  Numar magic.

Comments are closed.