Un Centru de informare al României a fost inaugurat în oraşul Bălţi

0
160

baltiÎn prezenţa ambasadorului României la Chişinău, Daniel Ioniţă, un centru de informare al României a fost inaugurat în oraşul Bălţi. Centrul sprijină proiecte de perfecţionare în limba română, urmând ca aici să fie organizate numeroase ateliere de istorie, geografie şi civilizaţie.

Centrul de informare, inaugurat în cadrul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, dispune de tehnică de ultimă generaţie şi de literatură română. Aici vor fi organizate dezbateri despre Uniunea Europeană şi actualitatea românească. La centru sunt aşteptaţi toţi cei care vor să-şi perfecţioneze cunoştinţele de limbă română.

Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a declarat că acest centru de informare reprezintă o continuitate a angajamentelor pe care România le urmăreşte în domeniul educaţional în Republica Moldova.

Vom avea în vedere ca în perioada următoare să umplem nevoia de informaţie şi cu materiale care să-i ajute pe cei de aici să înţeleagă mai bine ce înseamnă România turistică, România profundă, ce oportunităţi de afaceri poate oferi România în diverse domenii”, a declarat Daniel Ioniţă.

La rândul său, rectorul Universităţii „Alecu Russo” din Bălţi, Ion Gagim, a subliniat că acest Centru de informare vine să promoveze limba, civilizaţia şi cultura românească, să-i aducă pe tineri mai aproape de cultura şi literatura română.

Accesul în centru este gratuit pentru toţi doritorii. Dotarea acestuia a fost posibilă graţie Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, fiind investită o sumă de peste jumătate de milion de lei moldoveneşti.

Un centru similar de informare funcţionează şi la Comrat, din iunie 2015.