„Ne aflăm într-o perioadă cu provocări fără precedent pentru politica extern”

0
155

bostinaruPlenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg, a găzduit ultima dezbatere pe acest an în baza articolului 36, prin care Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini, consultă periodic Parlamentul European cu privire la aspectele principale şi la opţiunile fundamentale din domeniul politicii externe şi de securitate comună. Dezbaterea din plen s-a făcut în jurul raportului eurodeputatului german Elmar Brok asupra implementării politicii externe şi de securitate comună a Uniunii Europene.

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D din Parlamentul European pentru politică externă, a apreciat raportul eurodeputatului Elmar Brok ca fiind „o adevărată moştenire pentru Parlamentul European în ceea ce priveşte afacerile externe, securitatea şi apărarea”.

      „Ne aflăm într-o perioadă cu provocări fără precedent pentru politica externă, iar cu alegerea lui Donald Trump în Statele Unite, ne aşteaptă şi o situaţie de incertitudine nemaiîntâlnită. Totul se întâmplă într-o perioadă în care ne confruntăm cu războaie multiple, la care se adaugă terorismul, migraţia, atitudinea imperialistă a Rusiei şi propaganda acesteia. Trebuie menţionată ameninţarea directă a Rusiei în alegerile din anumite state membre ale Uniunii Europene şi nu numai…”, a subliniat Victor Boştinaru

amănunte in editia print de maine