Cinci consilieri judeţeni doljeni pleacă în Parlament

0
150

Ieri, o şedinţă „soft” la Consiliul Judeţean Dolj. De altfel, ultima şedinţă ordinară din anul 2016. Puţin obosiţi după campania electorală, care tocmai s-a încheiat, aleşii noştri nu au mai fost la fel de incisivi. Şi anul acesta, consilierii judeţeni au fost vizitaţi, la începutul şedinţei, de colindători, artişti populari care au încântat auditoriu cu vocea, talentul, dar mai ales cu portul popular autentic, de o frumuseţe rară. Ca să continue într-o notă festivă, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj i-a felicitat pe consilierii care au obţinut un mandat de parlamentar şi le-a dat cuvântul, pe rând, pentru a se exprima liber.

sedinta cjPreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, le-a mulţumit ieri, celor cinci consilieri judeţeni, care au participat la alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie şi  au obţinut un mandat de parlamentar. Aceştia au promis că vor respecta votul cetăţenilor şi îi vor reprezenta cu cinste în Parlamentul României. „Cinci colegi din Consiliul Judeţean, cinci voci puternice vor ajunge în Parlamentul României. Sunt cinci voci care cunosc foarte bine situaţia judeţului Dolj, ceea ce înseamnă că de acum înainte vom fi reprezentaţi aşa cum trebuie acolo. Ne pare foarte rău că ne despărţim de dumneavoastră, de toţi, dar ne bucurăm că aţi câştigat”, a subliniat şeful administraţiei judeţene.

Alina Tănăsescu, vicepreşedintele CJ Dolj, lasă administraţia judeţeană pentru un post de deputat. „Am căpătat foarte multă experienţă administrativă, experienţă pe care o voi pune în practică în Parlamentul României. Voi dovedi acest lucru prin legile pe care le voi face alături de ceilalţi colegi de-ai mei parlamentari. Sper ca viitorul Parlament al României să fie unul mai bun”, a spus Alina Tănăsescu.

Un post de senator a fost ocupat de inspectorul şcolar general, Lavinia Craioveanu, de asemenea, consilier judeţean, care a declarat că se simte onorată de faptul că a făcut parte din acest Consiliu Judeţean. „Am fost desemnată în acest Consiliu de votul oamenilor şi tot votul oamenilor m-a trimis acum, în Senatul României. Sper ca alături de colegii din PNL să facem ceva pentru judeţul nostru. Sunt convinsă că la Dolj, colegii din Consiliu vor face în continuare proiecte frumoase, cu care noi ne vom mândri”, a consemnat Lavinia Craioveanu.

Florinel Stancu, director executiv al SGA Dolj şi consilier judeţean, va pleca şi el în Parlamentul României, la Camera Deputaţilor. Acesta a îngropat securea războiului şi speră ca PSD şi PNL să-şi dea mâna şi să facă ceva concret pentru oamenii care i-au dus acolo. „Sunt onorat să ajut şi eu în Parlamentul României. Şi acolo şi aici darn trebuie să nu mai existe disensiuni între PSD şi PNL şi să se facă ceva pentru judeţ”, a spus Florinel Stancu.

Nicolae Giugea… se mai gândeşte

PAGINA UNUProfesorul Nicolae Giugea spune că nu s-a decis încă. Are două opţiuni: să-şi continue mandatul de consilier judeţean sau să plece în Parlament. „Nu m-am decis încă. Am început de două ori mandatul în Consiliu Judeţean şi nu am reuşit să-l duc niciodată până la capăt. Dezbaterile pe proiecte… dezbaterile politice le avem aici, când ieşim, suntem oameni şi sper ca acolo să fim mai uniţi…”, a mai spus prof. univ. dr. Nicolae Giugea.

Alexandra Presură, preşedintele tineretului social-democrat doljean, a mulţumit echipei de la CJ Dolj. Şi ea a obţinut un mandat de deputat şi consideră că experienţa acumulată în Consiliu o va ajuta foarte mult în Parlament. „A fost o experienţă foarte frumoasă. Mulţi cetăţeni din judeţul Dolj ne-au votat şi îşi pun speranţele în noi, aşa că eu, alături de echipa mea nu vreau să-i dezamăgesc”, a declarat tânăra deputată.