Profesorii de la UMF Craiova au fost ieri la urne

0
233

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova a deschis ieri-dimineaţă secţiile de vot pentru alegerea Senatului pentru următorii patru ani. Fiecare din cele trei facultăţi a avut propriul birou electoral pentru desemnarea membrilor, amenajat chiar în hol. Fluxul de alegători nu a fost foarte mare. Până la ora prânzului s-au prezentat la urne 20% din cadrele didactice titulare cu drept de vot. Potrivit regulamentului de organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru desemnarea noilor structuri de conducere a Universităţii, la Facultatea de Medicină au avut drept de vot 362 de cadre didactice. Acestea au avut de ales 23 de nume de pe lista cu 43 de candidaturi, care să îi reprezinte în cel mai înalt for decizional. Este cea mai mare concurenţă, în concurs fiind înscrişi atât decanii, cât şi rectorul universităţii, prof.univ.dr. Adrian Săftoiu.

La Facultăţile de Medicină Dentară şi Farmacie au avut drept de decizie 53 şi respectiv 31 de cadre didactice care au avut de ales câte patru candidaţi din cei cinci prezenţi pe fiecare listă electorală.

Astăzi se afişează rezultatele

Alegătorii au avut posibilitatea să se prezinte la urne până la orele 20.00. „Secţiile de votare sunt deschise până la orele 20.00 şi sperăm să vină cât mai multe cadre didactice. După această oră, se trece la numărătoarea voturilor, în funcţie de care se vor desemna membrii Senatului. În cazul Facultăţii de Medicină, din cei 43 de candidaţi se vor alege primii 23, care acumulează cele mai multe voturi. Nu s-au înregistrat incidente şi nici nu cred că vor fi. Rezultatele se vor  afişate mâine (n.r.- astăzi), atât la avizierul universităţii, cât şi pe site”, a precizat Sorin Dinescu, preşedintele Secţiei de Vot de la Facultatea de Medicină.

Tot astăzi se pot depune şi contestaţiile. „În caz de contestaţii, se vor număra din nou voturile de faţă cu persoana care a formulat cererea”, a mai spus preşedintele Secţiei de Vot de la Facultatea de Medicină.

După validarea Senatului, Universitatea de Medicină şi Farmacie va începe pregătirile pentru desemnarea rectorului. Candidaturile pentru această funcţie se depun până pe 23 decembrie a.c., iar scrutinul se va derula pe 12 ianuarie 2012.