Crăciun cu zăpadă

0
52

Craiovenii care îşi doresc sărbători autentice vor avea parte şi de zăpadă. Meterologii spun că stratul alb nu va lipsi din decor, ninsorile fiind aşteptate chiar cu câteva zile înainte de Crăciun.

Primele semne că vremea se va schimba sunt ploile care vor începe de la sfârşitul acestei săptămâni şi care, spun meteorologii, se vor transforma treptat-treptat în ninsori. “Începând de sâmbătă, vremea va intra într-un proces de răcire treptată. În noaptea de sâmbătă spre duminică şi cea de duminică spre luni vor fi ploi. Cât priveşte temperaturile în cele două zile, ele se vor menţine, totuşi, pe un trend pozitiv, în sensul că nu va fi foarte frig”, a precizat Ion Marinică, meteorolog în cadrul Centrului Meteorologic Regional Oltenia. Pentru craiovenii care nu au reuşit să-şi termine pregătirile legate de sacrificarea porcului pentru masa de Crăciun, se anunţă veşti bune, pentru sâmbătă şi duminică fiind anunţate temperaturi de 9 şi, respectiv, 6 grade Celsius.

Ninsori pe arii extinse

Iarna îşi intră în drepturi abia din noaptea de luni spre marţi, când, conform meteorologilor, va cădea prima ninsoare peste Craiova. “Prognozele noastre spun că, în noaptea de luni spre marţi, sunt aşteptate ninsori pe arii extinse. Asta înseamnă că vom avea zăpadă de Crăciun, fără nici un fel de problemă”, a mai spus Ion Marinică. Meteorologii se feresc însă să dea un pronostic în ceea ce priveşte grosimea stratului de zăpadă. “Nu putem să spunem decât că va fi zăpadă şi atât. Nu riscăm să dăm o prognoză foarte detaliată pentru a nu pune oamenii pe o pistă falsă”, a mai adăugat acesta. Sunt, totuşi, date certe cum că ninsorile vor continua în mai multe zile ale săptămânii viitoare astfel încât stratul de zăpadă nu se va topi până la sorirea sărbătorilor de Crăciun.