Copiii angajaţilor de la Doljchim, din nou pe podium – Premiere cu lacrimi pe obraz

0
100

Sindicatului Liber de la S.C Doljchim SA a organizat pentru a 12-a oară, consecutiv, o premiere a copiilor angajaţilor companiei care au obţinut distincţii la olimpiadele sau concursurile  şcolare, faza judeţeană sau naţională. Deşi anul 2011 a fost un an dificil pentru salariaţii acestei societăţi, totuşi, Sindicatul Liber a mai găsit resurse şi a continuat frumoasa tradiţie. Din păcate, acest frumos obicei va lua sfârşit pentru că Doljchim Craiova se va închide în 2012, aceasta fiind direcţia impusă de investitorul austriac.

În ciuda veştilor mai puţin bune, organizatorii au reuşit să îmbrace o stare de spirit pozitivă şi au diseminat-o şi spre copiii olimpici, care îşi strângeau rând pe rând, la piept, diploma de merit şi prindeau cu braţele lor micute dulciurile. Ieri, în sala de şedinţe a companiei, în prezenţa părinţilor, care erau mai emoţionaţi decât copiipai i, s-a desfăşurat manifestarea de premiere a celor 18 de olimpici. Cu lacrimi în ochi şi cu glasul tremurat, Gheorghe Băiaşu, preşedintele Sindicatului Liber de la Doljchim Craiova a spus că este o bucurie imensă să se reîntâlnească cu aceşti copii merituoşi, cu unii fiind pentru prima oară. „Ne-am gândit ca şi anul acesta să vă facem o bucurie. Cel puţin pentru o zi. Din păcate, nu o să mai avem această ocazie. Nu este vina noastră, această hotărâre au luat-o cei de la Viena. Sunt convins că în acest an de criză, părinţii nu au mai reuşit să le ofere copiilor ceea ce le dăm noi. Eu vă respect pe voi foarte mult şi pe părinţii voştri, de asemenea. Dar, din păcate, soarta a hotărât să ne desparte şi să nu mai avem această ocazie. De fiecare dată a fost o bucurie să vă întâlnesc…” a spus puternic emoţionat Gheorghe Băiaşu.

Bani, diplome şi dulciuri pentru elevii cu rezultate bune

Copiii salariaţilor de la Doljchim sunt olimpici la Informatică, Fizică, Română, Biologie şi Geografie. Sunt extrem de creativi, iar talentul lor a depăşit orice imaginaţie. Sunt elevi la cele mai bune şcoli şi colegii din oraş. „Crăciunul în lume” şi „Descrieri geografice” sunt doar două dintre cele mai importante concursuri la care tinerii au participat şi au venit acasă cu trofee.  „ Este foarte bine că sunteţi nişte copii atât de buni, de cuminţi şi că învăţaţi carte. Sunt convins că aţi aşteptat această zi cu mare nerăbdare. Se văd emoţiile în ochii voştri. Eu vă doresc multă sănătate şi să obţineţi aceleaşi rezultate remarcabile şi la anul. Eu am aşteptat cu nerăbdare acest moment, ca alături de colegii mei, să vă înmânez diplomele şi premiul în bani. Anul acesta am depăşit suma de anul trecut. De fapt v-am dublat-o. Dar nu banii contează şi dorinţa voastră de a învăţa, de a căpăta cât mai multe cunoştiinţe. Nu suma este importantă, ci modul în care v-aţi comportat voi, foarte frumos. Aţi învăţat şi v-aţi ascultat părinţii ” a mai precizat Gheorghe Băiaşu, preşedintele Sindicatului Liber de la Doljchim Craiova. Copilaşii, rând pe rând, au fost strigaţi şi li s-a înmânat diploma, plicul cu bani şi pachetul cadou.  „Suntem un sindicat unit, condus de un preşedinte inimos, în persoana lui Gheorghe Băiaşu. Împreună  am gândit această acţiunea, care a fost făcută în interesul copiilor, deoarece, în felul acesta, elevii vor fi stimulaţi să participe la cât mai multe olimpiade şi concursuri” a spus unul dintre părinţii copiilor olimpici. Copiilor premiaţi la diferite olimpiade – anul acesta fiind 16 la număr –,le-au mai fost oferite şi diplome de onoare, într-o atmosferă caldă, prietenoasă. Iar la final şi un exemplu de urmat : Geanaliu Ruxandra care a absolvit facultatea obţinând licenţa cu media 10.

Copiii premianţi

Andrei Băiaşu; Tudorin Irina; Zamfir Ovidiu; Călin Alina; Dodoi Andrei; Vasilescu Robert; Câmpeanu Larisa; Câmpeanu Lorena; Bochis Celestin; Trică Alexandra; Pelea Cristina; Perciu Georgeta; Biur Zidaru Ionuţ; Călin Alexandru; Geanaliu Roxandra şi Danciu Andreea.