Eurohandbal 2020 nu se mai dispută în Norvegia

0
484

Campionatul European de handbal feminin, programat să înceapă peste două săptămâni, la care va participa şi naţionala României, nu va mai fi găzduit şi de Norvegia, guvernul din această ţară anunţând că renunţă la organizare din cauza pandemiei de coronavirus. Autorităţile norvegiene se tem în principal de posibilitatea ca în ţara lor să vină numeroase persoane infectate cu noul coronavirus din statele participante. Guvernul norvegian nu a permis nici naţionalei de fotbal să facă deplasarea în România pentru meciul din Liga Naţiunilor, după ce în echipă a apărut un caz de coronavirus.

Eurohandbal 2020 trebuia să se dispute între 3 şi 20 decembrie în Danemarca şi Norvegia.

“Federaţia Europeană de Handbal regretă foarte mult decizia guvernului norvegian şi impactul pe care l-a avut asupra Federaţiei Norvegiene de Handbal de a nu putea găzdui EHF EURO 2020”, a anunţat EHF, care încearcă să organizeze toate meciurile în Danemarca.

Norvegia găzduia două grupe din runda preliminară, una din runda principală, semifinalele şi finala. Celelate meciuri erau programate în Danemarca. Naţionala României era repartizată la Trondheim (Norvegia), în Grupa D, urmând să joace cu Germania (la 3 decembrie), cu Polonia (la 5 decembrie) şi cu Norvegia (la 7 decembrie).